Avatar uživatele
bolak

Proč se na většině zpravodajských webů tutlá romská národnost pachatelů?

Chápu že kdyby novinář napsal „a byly to rómové!!!“ tak by to vypadlo jako nějaký útok proti rase, ale proč prostě nenapíšou článek alespoň obvyklým způsobem.

Narážím konkrétně na toto:

https://www.no­vinky.cz/zahra­nicni/evropa/448910-v-britanii-odsoudili-ctyri-cesky-kvuli-modernimu-otroctvi.html
http://www.bles­k.cz/clanek/zpra­vy-krimi/493142/ctyri-cesky-pujdou-do-britskeho-kriminalu-zastrasovaly-svedka.html

Proč je tam ze strany tisku najednou ta nutnost nezveřejňovat fotky, a dokonce utípnout příjmení jedním písmenkem, aby se náhodou někde nerozkřiklo že nějaký róm udělal něco špatného? Co kdyby se ta Tancošová jmenovala třeba Eržika? Pak by tam zřejmě pro jistotu napsali jenom E.T., aby to někoho náhodou nesvedlo k přemýšlení… Já jsem četl před lety o jednom rómovi, a ten se jmenoval Topinka, tak mě zajímá kdy český stát zasáhne i v tomhle, protože to by mohlo být taky vnímáno urážlivě. Někdo by se toho měl ujmout a prosadit zákon, který by dovoloval na úřadech a jiných státních institucích o něm mluvit pouze jako o „panu T.“ (vyjma Řecka samozřejmě, protože tam by to mohlo svádět k „panu Tau“ a protože pan Tau byl bílej a chodil slušně oblečenej a mohlo by to vyznít ironicky a vnímáno jako obzvlášť urážlivé)

Upravil/a: bolak

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, Rokio před 2412 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jepik

Protože jsme v roce 1989 cinkali klíčema za svobodu a svobodu slova. Po 28 letech nic z toho už neplatí. Kdo řekne pravdu a napíše pravdu je xenofob,rasista a pod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je zbytečné to psát. Každému soudnému přece hned dojde o koho se jedná. Kdyby to napsali, tak by to zae někteří jedinci a neziskovky brali jako rasovou nesnášenlivost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Nemyslím si, že by v případě činu spáchaného v Anglii
mělo smysl uvádět, že šlo o Romky. Většina čtenářů by
si nejspíš představila britské obyvatele. Podle mne v tomto
případě bylo podstatnější, že čin spáchaly občanky ČR.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Prečo by sa mala zvýrazňovať? Právo na ochranu osobnosti má každý pozrite si zákony ČR! Nejde predsa o trestanie národnosti, ale o trestanie páchateľa trestného činu bez ohľadu na národnosť. Alebo zavádzame Norimberské zákony z 15. septembra 1935?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Protože to obvykle vede k tomu že v diskusích se pak lidé vyjadřují velmi agresivně na stranu všech Romů, což je samozřejmě dáno statistikou která je k nim zřejmě oprávněně neúprosná, přesto ale celkem chápu provozovatele serverů kteří prostě nechtějí tenhle diskusní hnůj pod články a tak informaci kterou nepovažují za podstatnou prostě neuvedou. Stejně jako neuvádí jakou měl pachatel oblíbenou barvu a zda měl radši svíčkovou nebo švestkový buchty.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Inu pojem diskriminace díky našim špatně položeným zákonům a filosofii multikulturalismu nabral zcela jiný rozměr. Dnes je bílému upíráno právo na projev vůči romům, protože by to mohlo vnímat jako rasismus. Když soudce odsoudí roma, je to rasista. A je to hlavně naše chyba, protože jsme to nechali dojít tak daleko.

Muži, ženy, bílí, černí. Všichni se dušují a prosazují, jak chtějí rovnoprávnost, ale každá strana chce mít určité priority a výjimky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Protože ještě neni tolik romu,aby Češi měli strach i v diskuzích napsat svůj názor o cikánech,až nastane jejich přemnožení,tak pak to budou psat bez problému.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Poněvadž je demokracie, po velkém sametu kdy začal kapitalismus se začali Romové propouštět z různých zaměstnání nahradili je Ukrajinci a spol a začala řádit neviditelná ruka trhů a zlodějů. Nejsem jejich přivrženec, ale dle pamětníků je situace Romů daleko horší v ranném kapitalismu, než při budování komunismu.
Jinak jsme ve společenství EU a musíme se řídit pokyny z Bruselu t.j. Nařízení Evropského Parlamentu a Rady EU č. 1303/2013

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orwell

9 hodin od položení otázky pryč a žádná odpověď. To taky o něčem vypovídá…

před 2412 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Se omlouvám. Nevím proč, ale odpovědi se mi poprvé nezobrazily ☹

před 2412 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek