Avatar uživatele
Kajoch

Proč se například v Německu vykupují zpět do obchodů plastové obaly od PET lahví?

V tisku se nedávno objevila zpráva,že se uvnitř PET lahve po vícero jejího použití uvolňují zdraví škodlivé plasty.Lze tuto informaci považovat za pravdivou?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2174 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Co jsou to „plastové obaly od PET lahví?“

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Lahve se vykupují proto, aby se snížila ekologická zátěž. Plastové lahve se znovu nepoužívají. Vypláchnutí, přelepení etiket a manipulace s nimi je dražší, než použít láhev novou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Vykupují se proto, aby se neválely odhozené v přírodě. Resp. ony se nevykupují, záloha co byla na obal zaplacena je vrácena aje tak zaručeno, že odpad přijde tam, kam má.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Protože němci neumějí recyklovat bez peněz tak jako my. Takže je to pro ně takový impuls aby to neházeli do koše. U nás je situace jiná, procento recuklace PET je velmi vysoké i bez peněz.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orestez

Ve mě se všechno kroutí, když jsem dnes viděl techniku likvidaci PET a dalších sraček, PP pytlů a smradů ohněm rukou Ukrajinců. Takto jsme topívali jako děti. Ale pálit PET na pozemku na kterém si investor staví domek, intoxikovat půdu? Německé způsoby a zpracování musí zvítězit nad starými zvyky a ruskými obyčeji.

před 2174 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek