Avatar uživatele
uncle Sam

Proč se při volání na tísňovou linku musí říkat, kde jsme?

Vždyť když budu volat na tísňovou linku, tak oni vidí, odkud volám ne? Tak proč se namáhat jim vysvětlovat, kde se zrovna nacházím, zvlášť když jsem třeba někde v lese a stane se zranění. Prostě bych jim řekl, že jsem tam, kde mě vidí na monitoru, a ať se činí.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? JájsemRaibek před 2865 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Ne vždy vidí, kde jsi. Ale pomocí měření to dokáží zjistit, jenže to může trvat.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Až si zlámeš nohu na Šumavě a budeš chtít si zavolat pomoc, tak jim do telefonu řekni: hledejte si mne, ale najděte mne brzy, protože mám otevřenou a krvácející frakturu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Ide o časovú tieseň, pretože inak by ste na tiesňovú linku nevolali.
V takomto prípade je aj pre vás potrebné podať čo najpresnejšie informácie, bez ohľadu na to, s akou špičkovou technikou záchranné zložky pracujú. Ledaže by ste tak chceli konať anonymne ako čin zameraný proti spoločnosti, konkrétnej osobe a podobne, v takomto prípade ani nevolajte, pretože zneužitie tejto linky je trestné.

Vo veľa prípadoch prijíma hovor jeden pracovník a počas hovoru sa už pohotovostná zložka (záchranári, zdravotná služba, hasiči, polícia) pripája a riadi vašimi pokynmi (šofer sanitky počas jazdy nemá čas komunikovať s vami a vyhľadávať si vás podľa lokalizátora a len tak mimochodom šoférovať, vy ho vlastne navigujete k sebe, medzitým zdravotný štáb pripravuje všetko potrebné ku zdravotnému zásahu)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Zaměřit telefon není tak jednoduché. Rozhodně se jim to nezobrazuje na monitoru hned při zavolání, nanejvýš tak buňka operátora, ve které je telefon přihlášený. Buňka znamená území o rozloze několika km čtverečních. Na přesné zaměření telefonu na metr přesně používá policie speciální zařízení, ale jen v těch nejzávažnějších případech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rohlik

Jelikož lokalizace zabere nějaký ten čas a čas je velmi důležitý faktor při záchraně života. Krom toho oni již při hovoru zadávají data do PC a díky tebou nahlášené poloze (i přibližné) zvolí nejbližší výjezdový bod záchranky/hasičů či policie.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet