Avatar uživatele
anonym

Proč se staráme o to, z čeho nic nemáme?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2960 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Říká se tomu společenská zodpovědnost. Naštěstí ještě existuje dost lidí, kteří se účastní voleb, třídí odpady, kterým není lhostejná kriminalita apod. Že z toho nic nemáme, je omyl, vytváříme tím jakous takous rovnováhu, jinak se všeho ujmou hajzlíci všeho druhu a to by nám pak bylo ouvej.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Slovo starat se má nejméně 5 významů, který máte na mysli? Dotaz je nepřesný.

  1. Je správné nestarat se např. o to, co má soused nového, v jakém jezdí autě, o jeho soukromí atd. Tato všímavost vyplývá třeba ze závisti, z toho, že jedna paní povídala, objevují se pomluvy, dokonce urážky ad. Vypovídá to jen a jen o závistivcích. Bohužel, často slovo ublíží víc než zbraň.
  2. Jiný druh starosti. Dělají někteří všechno jen kvůli tomu, že něco získají? Tím dokazují zájem o peníze, slávu, postavení a moc, nikoliv to,, že jim jde o nezištnou pomoc druhým, poctivost, čestnost atd.? Je jim vlastní lhostejnost k tomu, co se kolem děje? O čem vypovídá lhostejnost k historii? To je chyba, protože lhostejnost je začátkem zla.

Vám je všechno lhostejné ,co se kolem děje? Vypadá to tak, že váš dotaz je v souladu u nejen s vašimi zásadami, ale i v souladu s vašimi zájmy.


Takže starat se o něco či o někoho může být negativní, ale i pozitivní.

„Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dosť starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.“ Neznámý autor

"S deťmi, s ktorými, si rodičia nerobia starosti, často mávajú starosti dejiny. " Wieslaw Brudziňski

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Tak to je fakt. Tak třeba poznání- vždycky z něj žasnu, ale nic z toho nemám. Do prčic a teď jsem kvůli tebe učinil poznání, který je vůbecze všeho nejhorší! Tak to ti pěkně děkuji.
Zkus si tutéž otázku trošku přeformulovat koubovite- proč ještě žiješ, když z toho nic nemáš?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

třeba podvědomně chceme žít dobře a druzí nás svým jednáním ovlivňují a vadí nám když něco narušuje naší pohodu, spokojenost. Nebo jsme pomýlení tím, že jsme lepší než druzí a že jim tedy máme co mluvit do toho, co dělají.

Upravil/a: postcd

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Ale neměli bychom hodnotit všechny podle sebe. Dělám to, co mne baví, kde něco získám a ten zisk nemusí být jenom na účtu. Třeba to dělám jenom z radosti, z toho, že něco dokážu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek