Avatar uživatele
bolak

Proč se tu pořád mažou otázky s žádostí o pomoc při řešení domácího úkolu? Co když to sem vložil nějaký sirotek bez…

..mamičky a bez tatíčka, který to z učebnice nemůže pochopit, jak jinak se to má naučit když Odpovědi.cz byla jeho poslední šance před zítřejší přelomovou zkouškou, na jejíž výsledku závisí celý jeho budoucí osud? A co když se jedná o významnou osobnost příští doby která bude určovat běh dějin a ovlivní naše životy tak že si to zatím ani nedovedeme představit, a svými svými výroky a nadčasovými myšlenkami někdy v budoucnu zabrání válce mezi lidmi a ručními mixéry? Co když se právě kvůli tomuto osudovému okamžiku, kdy jsme mu odmítli podat pomocnou ruku, stane pouhý bezdomovec prodávající v děravejch ponožkách párky na nádraží?

Jak s tím můžete žít…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? annas, kapka, MajaIS, johana 56, hanny 2, Sůwa, anonym, anonym, gagaga, LucinkaLLL, Andre5000 před 3820 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Marně hledám v kodexu, že jsou tu podobné otázky zakázány. On to nemusí být ani siroteček, ne všichni rodiče mají buňky pro matematiku a že jich znám dost a vysokoškolsky vzdělaných … 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hamon

Ano, i Einstein údajně z matematiky propadal a kam to dotáhnul – hlavně díky němu tolik mladých lidí trpí, když se musí učit matematiku a fyziku a kdovícoještě. Kdyby Einsteinovi neporadili s domácím úkolem z matiky, věnoval by se houslím a my měli klid :)
Doplňuji:
Mimochodem, když náhodou něco vím, osobně se snažím interní poštou vysvětlit princip jak se k požadovanému výsledku dostat. Nedávám odpověď, dávám návod, jak se k ní dostat. Vzhledem k tomu, že sámk bojuju s matematikou, považuju to za přínosnější.

Upravil/a: Hamon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

To víš bolaku,život není voříšková čokoláda! Každej se musí snažit sám,ale já teda nic nemažu,ráda bych pomohla,pokud bych to věděla,ale dnešní domácí úkoly nevím ani náhodou!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Díky za pořádnou otázku. Páč jsem se tady dlouho nezasmál. Je to fakt. Přes den se mi honí v hlavě spousta otázek, a byla tam i taková proč by se neměly – nebo spíš proč neodpovídat na domácí úkoly. A v hlavě zazněla odpověď: protože si s tím školák nebo žačka neví rady. Neučí se jen po dobu kdy je ve škole ale snaží se i doma, venku, kdekoliv. Třeba nápověda
(já tu klávesnici zahodím ať s tím píše někdo jiný dopr)
nápověda, nemusí zde učitelka přímo odpovídat. Tohle moc pomůže pochopit probíranou látku. Vždyť ve škole všichni nejsou na 100% zapojeni kabelem k mozku, ale je to podobně jako v senátu. A stačí vyřešit jeden úkol a to děcko už pak ví jak na to. Když rodiče neví, matka je prodavačka, tatínek třeba skladník a je na pivě. Tak koho se má zeptat?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Protože:

  1. většina mazalů nezná odpověď
  2. vytvořila se zde jakási „zlatá mafie“, která si osobuje právo rozhodovat o tom, kdo se smí na co ptát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

keby sa mazali iba otázky – domáce úlohy, bolo by to ešte ako-tak.

niektorí tu mažú aj užívateľov (celkom nedávno sa mi ukázal jeden v odpovediach na moju otázku – Anonym. No, dostal sa do krížku s iným odpovedajúcim a už je Anonym).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jak jsi tady dlouho , že se ozýváš až teď ? Kdybych to nevěděl skoro bych ti věřil !!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Já nevim, proč by se tady těm dětem nemohlo pomáhat. Neříkám úplně to za ně vyřešit, ale poradit jo, však je to tu poradna, ne? A třeba Bolak radí dobře, že jen pomůže s postupem a nedělá to za ně. Mám Bolaka ráda právě za to, jak je ochotnej pomáhat. :3 :) A osobně si myslím, že už to, že se tady to dítě zeptá, svědčí o tom, že se o tu školu aspoň aktivně zajímá, jen mu to prostě tolik nejde, no, nepochopí to o hodině, tak mu nezbývá, než se o to zajímat ve svým volným čase. Jsou děti, který se na to vybodnou úplně a radši si nechají dát pětku, to chcete, vy chytráci, co nechcete poradit s úkolem? :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Otázka na zamyslenie.
Je jednoduchšie odstrániť problém, než ho riešiť.
Tak isto aj otázky, aj tie školské.

Aj na tieto školské odpovedať?
Ano…, ponúknuť cestu k riešeniu, nie jeho výsledok. Ak dáte žiačikovi výsledok, opíše, ale cestu nenájde. Ale nájsť cestu k cieľu, to je práve úloha odpovedí na školské otázky, ponúkni prst, naznač smer, nedávaj celý postup, riešenie, daj odkazy, naštuduj si žiačik, nauč sa použíť ten sivý obsah dutiny lebečnej…
PS.„pouhý bezdomovec prodávající v děravejch ponožkách párky na nádraží“ to myslíte toho Doc.DR.ING.Já Tě Picnu CSc. ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Bolaku, opravdu musím uznat, že co slovo, to perla. Fakt by mne zajímalo, kam na to chodíš.
Otázky se zřejmě mažou proto, že Odpovědi.cz nejsou školní web. Když jsem si kdysi ověřovala, jak na tom internet je, tak není nejmenší důvod, aby se školní výuka řešila právě tady.
Také není správné, aby se za takovéto otázky udělovaly body. Proč máš problém s takovým tématem? Mně nevadí napsat školákovi do interní pošty postup a zkontrolovat, zda má správně výsledek. Ale do otázek a odpovědí mi tyto dotazy nesedí.
Můžu tedy klidně žít s tím, že tu někdo takový typ otázek maže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Už z kodexu vyplývá, že odpovědi mají být UŽITEČNÉ. Ovšem vypracováním dú, jak tazatelé často chtějí a mnozí odpovídající zase rádi provedou, je ta užitečnost rázem fuč !!
Žáci by měli dávat především ve škole pozor (na což asi nemají čas) a v případě potřeby se zeptat vyučujícího. Tak to vždy bylo a je.
Další věcí je skutečnost, že se ptají jedni a ti samí, stále dokola. Nový profil si zde zakládají některé děti jen proto, že tyto stránky považují za pohodlný zdroj pro řešení jejich dú. Ne, že nerozumí, většinou jsou zkrátka líní.
A navíc, stránek pro podobné školní věci lze najít dost.
Přiznám, že žádosti o vyřešení DÚ hlásím, a v drtivé většině je admin nevrací.
Doplňuji:
Těch důvodů k nahlášení dú ale najdeš víc, stačí si jen pravidla přečíst.
A mimochodem, proč se neptáš admina, pokud číst nechceš? 😁

Upravil/a: www

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Jdi radši s košem :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

No, je vidět, že se blíží Vánoce. Bolaku, když jsem na otázku odpovídala, netušila jsem, že se ještě tak dobře pobavím u diskuze. Jste všichni skvělí.

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

kapka: hele, jak mačkáš toho smajlíka co má místo nosu šourek? jak se dělá skrotum v ascii?

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Jakej šourek? :DD A co je skrotum v ascii? :DD

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

ne! fuj! vkládáš skrotální emotikony, dokavaď s tím nepřestaneš, tak se s tebou nebavim..

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

v tom případě jsem spolu asi dohovořili, protože nerozumím řeči tvého kmene. :( :DD

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Jako byste spolu komunikovali čínsky 🙂

před 3818 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

mosoj: ale kdepak, za domácí úkoly já tady bojuju věčně, dokonce lanařím i lidi z okolních webů a nabádám je aby se registrovali na odpovědích a každý den alespoň dvě takové otázky položili, aby to tu drželo alespoň jakoustakous struktůru, ale řady se ztenčují a je stále těžší a těžší získávat mladé a perspektivní nadhazovače domácích úkolů..

navíc do teď se mazalo jen semtam, ale teď tu začal brázdit nějaký samozvaný kombajn, a bere to orel neorel, takže mám obavy že zdejší vody budou brzy k nepoznání, pokud nezastastavíme tání ledovců a 29.11. nepošleme každej 30 hlasů pavlíně..

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-tu-porad-mazou-otazky-s-zadosti-o-pomoc-pri-reseni-domaciho-ukolu-co-kdyz-to-sem-vlozil-nejaky-sirotek-bez#utm_source=rsska­tegorie&utm_me­dium=rss
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/byli-byste-pro-moznost-mazani-du-ja-vsemi-deseti
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/domaci-ukoly-a-tento-servr
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/take-vas-stvou-zdejsi-zakovske-otazky
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-zaci-podvadi-sami-sebe
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/vadi-vam-kdyz-sem-lide-nahazuji-sve-domaci-ulohy-z-matematiky
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-jsou-nekteri-lide-tak-popudlivi#dis­cussion

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Jak jsem napsala, DÚ přímo nevypracovat, ale naznačit řešení, případně vložit odkaz, aby si student informace vybral sám. Někdy jde o kontrolu, ale i takováto otázka vadí …

Jenže to, zda otázka zůstane, záleží také na tom, kdo odpovídá. Třeba nedávno tazatel vložil otázku z CJL, byla náročná, nešlo o běžné výrazy. Samozřejmě „odborník“ odkázal na net, i když zde tazatel odpověď nemohl najít. pak ji další nahlásil adminům …

Uváděla jsem včera, že 2× někdo nahlásil dotaz – poprvé se mně nestačila odpověď vložit, podruhé jsem tazatele navedla, takže pokud chtěl tazatel znát odpověď, musel přemýšlet. Ale „nahlašovač“ rozhodl …

Přiznávám, že někdy nemohu dotazy pochopit, protože jsou opravdu velmi jednoduché, jindy třeba učitel špatně vysvětlí …

Nesouhlasím ale s odpovídám na různé soutěže. Když chce někdo soutěžit, měl bych znát něco víc. 🙂

před 3818 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

arygnoc: takzvaný džon dou s cedulkou na palci… já znal jednoho, tomu se to taky přihodilo, admin ho požádal aby mu zašil ponožky, odmítl a druhý den už se nepřihlásil..

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

adminovi to je asi fuk, ale je tu pár takých (minimálne o dvoch viem s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou), čo toľko fňukajú, že im niekto šlape na boľavý palec, kým dotyčného nevyhodia.
je to smutné, že pár údajne vzdelaných ľudí (nj, ale vzdelanie neznamená inteligencia, však) je natoľko vzťahovačných a namyslených, zabednených a tupých, že za kritiku seba nechajú niekoho proste vyhodiť. no, aby som nebol za chvíľu aj ja anonym.

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

hanny 2: jj, vidim, sou tam nějaký rozdíly

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Kdyby se jen mazaly… To jsou tu i tací filutové – místo odpovědi napíší, že se tu neřeší školní úlohy a pak takové /ne/odpovědi ještě navzájem ohodnotí. Já už bych si asi netroufla, ale správnou odpovědí se ještě ráda něčemu přiučím. 🙂

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Sůwa: když hledáš marně, tak se nediv že nic nenajdeš :)

já to taky kdysi hledal v pravidlech a taky nic, to jako kdyby si každej z nás zvolil nějaký téma který se mu nelíbí, a to likvidoval, třeba já si VODTEĎ zabírám vše okolo plastovejch oken, takže si to zapomatujte, jakmile se tu někdo bude ptát na plastový okna, tak to mažu, protože takový otázky sem podle mýho nepatří!!!

pojď zimo pojď, vem si je, zlostníky!!

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

:DD Ok, já si zabírám všechny otázky ohledně dojivosti krav na Zakarpatsko-ukrajinský Rusi. Jak tu něco takovýho uvidim, tak taky nemilosrdně mažu. To by bylo, abychom to tady společně nevychytali, ty nešvary všechny. :DD

před 3820 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

"Zakarpatsko-ukrajinský Rusi. " To je nejaký nový názov? Pre Zakarpatsko Rusínsku oblasť? A kravy tam doja už nie mlieko, ale ropu.

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Tak to budou bohatý z tý ropy!!! :DD

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek