Avatar uživatele
Makina

Proč se umělci po vystoupení před lidmi uklánějí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? huxa před 3475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ke slušnosti patří, že diváci po představení zatleskají, než zhasne světlo a padne opona. . Když se jim představení nelíbí, tak krátce. Je to vlastně ocenění práce herců či jiných umělců.

Nejčastěšji je vidět v divadle. Herci poděkuíj úklonou za pozornost či potesk. Kolikrát se zvedne opona, tolikrát předstupují před diváky – vzájmné poděkování.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Banán88

etiketa… je to vdek za pozornost a pripadny potlesk ;) … ve strucnosti

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Potlesk divákov (poslucháčov na koncerte) je poďakovanie umelcom za umelecký zážitok. Umelci klaňaním ďakujú divákom za ocenenie ich výkonu potleskom. V niektorých zemiach sa k potlesku pridáva aj pokrik a dupanie.
Maximálna vďačnosť divákov je mohutným potleskom postojačky a výkrikmi „Bravó“.
Podľa etikety možno tlieskať len v častiach vystúpenia k tomu vyhradených, po skončení ucelenej časti a po skončení predstavenia, konceru. V inom čase sa potlesk a výkriky „bravó“ považujú za rušivé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Diváci tak vyjadřují svou spokojenost, umělci jim za to děkují. Prožili jsme spolu pěkné chvíle, děkujeme Vám – říkají diváci potleskem. Umělci se klaní, říkají tím vlastně – jsme rádi, že jsme Vám dali kus ze sebe. Diváci mohou reagovat i jinak, odejít před koncem, nebo házet něco po umělcích, když se jim to nelíbí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek