Avatar uživatele
eleonnore

Proč se v Evropě dlouho nestal žádný větší teroristický útok?

Určitě nechci sejčkovat a vím, že se pohybujeme v rámci teorie. Ale čím myslíte, že to je? Proč se v Evropě dlouho nestal větší teroristický útok? Proč se uklidnila ona vlna hysterie po Bataclanu minulý rok? Je to větší ostražitostí bezpečnostních složek? Čekají teroristé na nějakou „vhodnou“ příležitost (Vánoce)? Nebo ztrácí ISIS na vlivu? Nebo je to jen tím, že média uklidnila hysterii a neinformují nás o každém menším útoku, jako to bylo krátce po Paříži?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? e1232851@trb před 2723 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Pěší hlídky policistů a vojáků samozřejmě dalšímu útoku nezabránily, ale je tady i jiná, méně viditelná aktivita bezpečnostních složek. Několik teroristických buněk bylo odhaleno, několika atentátům bylo zabráněno. Pak je tady ještě jiná možnost: chystá se něco opravdu velkého a čeká se na vhodnou příležitost.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Ostražitost bezp. složek to jistě není. Velmi jsem se smál, když chodili policajti s vojákama a mysleli si, že to zvládnou – hahaha. Už vidím, jak se sebevražednej atentátník lekne poldy. Prostě půjde do metra a tam se odpálí. Je to jen pro pocit bezpečí obyvatel.
Řekl bych, že IS a jiné organizace ztrácejí, neumí se organizovat, ale uvidíme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fcoop

Až bude – a on bude – IS vojensky poražen, dočkáš se.
Zrovna v tuto chvíli si vytváří zázemí v Evropě a i jinde…a tak dál.

Polož si otázku:„Co bych dělal v jejich situaci já?“

Oni to určitě „nezabalí“.
Jsou všechno možné, ale tupci to nejsou.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

To sa sťažujete, že čiastočne poľavil medzinárodný terorizmus v Európe?
1 – Medzinárodný terorizmus sa neprejavuje len ozbrojeným „krvavým“ spôsobom, ale aj skrytým ekonomickým podkopávaním dôvery v národné vlády Európy.
2 – Vlna hystérie sa neukľudnila, len poľavila a obrátila svoju pozornosť na imigrantov z východu
3 – Ano, bezpečnostné zložkyzvýšili ostražitosť, boli vypracované novelizované smernice pre spoluprácu bezpečnostných a ozbrojených zložiek, útvary zdravotnej ochrany. Zvýšila sa informovanosť obyvateľstva pre krízové situácie.
4 – „Zákazníci“ teroristov plánujú svoje útoky naďalej, len viac skryte.
5 – ISIS navonok stráca silu, ale naďalej pripravuje podvratné akcie proti svojim nepriateľom, získava nových stúpencov (neverte všetko poplatným médiám, ktoré hája v prvom rade záujmy svojich živiteľov. A tými nie sú ich čitatelia, diváci, poslucháči, ale tí, čo im otvárajú peňaženku)
6 – Nemýľte sa, médiá neukľudnili situáciu, práve naopak majú veľký podiel na masovej hystérii. Ale bezpečnostné zložky sa v minulých rokoch poučili zo svojich chýb, viac kladú dôraz na spoznanie samotných teroristov a ich zdrojov, viac sa oboznamujú s logistikou a cieľom terorizmu, dôverné informácie už nezverejňujú, lepšie povedané, cez médiá už neiformujú teroristov a ich objednávateľov o svojich zámeroch, ako bolo donedávna…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Teroristé v zimních měsících vybírají dovolenou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Myslím, že na teroru není nic rozumného. Právě jen lidé s mdlým rozumem můžou jednat jako nerozumná zvířata. Tím se člověk dostává i pod úroveň zvířat, protože nikde v přírodě to neexistuje. Ale všechno se děje skrze falešnou víru. Fgh psal, že je dementní se modlit, ale pořád lepší než se vzájemně zabíjet. Život by měl být pro nás darem od Boha a někteří s ním takhle lehkovážně zacházejí až se stydím za to, že jsem člověk. Bohužel jak jsem četl, někteří jsou do toho i nuceni, aby páchali sebevražedné útoky a oni ze strachu jdou. Jaký je to výběr: odpálit se nebo čekat, že mu nějaký islámský fanatik uřeže hlavu ? To je všechno jen DEMAGOGIE a znamení, že Boží království je jediná naděje pro lidstvo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Protože tak rozhodli politici a jim sloužící tajné služby. Ten Bataclan trochu zpackali. Běhala jim tam mrtvá dívka ještě dvě hodiny po útoku a dokonce telefonovala příteli. Našli ji až po delší době, bohužel již zavražděnou.

Upravil/a: dr.luha

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
eleonnore

led: Ty máš pocit, že bych si na to stěžovala? :D Je přece logické, že to člověka napadne, vzhledem k tomu, kolik útoků bylo v jednu chvíli a nyní se nic velmi dlouho neděje. Pokud je to činností tajných služeb (a jakože se občas někde objeví zpráva, že někoho odhalili), jsem ráda a klobouk dolů před nimi, dělají dobrou práci.

před 2723 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek