Avatar uživatele
terezie.k

Proč se v Japonsku,Číně nebo ve Vietnamu dožívají nejvíce let?

Chtěla bych se zeptat, jak je možné že se dožívájí přes 95let lidé co žijí v Číně,Japonsku a nebo ve Vietnamu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? fcoop před 3982 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Co na to odborníci? Zkoumali tajemství dlouhověkosti.

Existuje na této planetě místo, kde lidé žijí nejdéle. A nejen to. Neživoří. Skutečně žijí. V dobré zdravotní kondici. Přes šest set lidí tam dosáhlo věku sto let. Někteří dokonce více než 110 let. Je to japonské souostroví Okinawa.

Podle výzkumníků tajemství dlouhého věku na Okimawě není v genetických dispozicích obyvatel. Tím zázračným činitelem je strava. Její kalorický obsah je velmi nízký, i když je rozmanitá a hojná, takže lidé rozhodně nehladoví. Vědci dokonce vytvořili jakousi názornou pyramidu, aby způsob stravování na Okinawě co nejvíce přiblížili světu a umožnili ho napodobit. Strava obyvatel Okinawy má kolem 1800 kcal denně. V tom je podle shodných názorů vědců celé tajemství zdejší dlouhověkosti.

Další zajímavosti najdete v odkazu

http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/tajemstvi-dlouhovekosti-14088/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Braník

protože nekonzumují tolik tučná jídla jako např,v Evropě,jedí hodně mořské plody,ryby a zeleninu a ovoce,žijí celkově spořádanějším životem co se stravy týče nežli my

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Jí zdravou stravu, ctí tradice, zvyky, rodinu. Váží si starých lidí, přírody a hlavně se k sobě chovají slušně. Jsou více v pohodě, zajímají se více o duchovní život a proto žijí déle než my.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Je to dané spôsobom života.
Nejde len o fyzické, ale i o duševné bytie.
všimnite si, kto sa dožíva vyššieho veku, je to človek, žijúci aktívnym životom.
Na rozdiel od nich, u nás, žiaľ väčšina ľudí, prechodom do „neproduktívneho stavu“, do nezamestnania, do dôchodku, prejde aj do pasívneho života, pasívneho bytia, ale tým aj organizmus poľaví v „údržbe“ telesnej schránky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michaela.Ch

Souhlasím s tím co napsal Braník …
A je to pravda žijí zdravím způsobem života a nesedí celí dny u počítače, jako mi Evropané a další, ale jdou třeba ven…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

…dlhovekosť, ale nie je len otázka rôznorodej a vyrovnanej strave príjmaná energia sa musí rovnať vydávanej energii. Je to aj v harmónii s prírodnými podmienkami, fyzickou i duševnou rovnováhou.
Na rozdiel od tejto súhry harmonizovaných vplyvov na dlhovekosť obyvateľov Okinawi, viď odpoveď annas, ľudia v „civilizácii“ žijú v zhone nevyrovnanej stravy, neustálom fyzickom i duševnom strese a hlavne starí ľudia po skončení aktívneho života upadajú do beznádeje zbytočnosti.
Porovnajme si napríklad životnú filozofiu Babičky od Boženy Němcovej s dnešnými starými babičkami.
Nestrácajme sa v minulosti, žime budúcnosti. Z minulosti čerpajme to, čo môžme preniesť do súčasnej reality, do budúcnosti. Odovzdávajme to, čo je v nás, znalosti i skúsenosti, našim následovníkom, nastupujúcemu pokoleniu, tak dostaneme zmysel svojho súčasného bytia. Nebuďme ako pravekí ľudia, v starobe odchádzajúci od rodu do lesa mimo ľudí dožiť zvyšok aj tak krátkeho života.

před 3981 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek