Avatar uživatele
Svobodny

Proč se vytváří v mléce po jeho ohřívání v mikrovlnné troubě tak zvaný škraloup?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2187 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

On se tvoří při každém způsobu ohřívání, resp. při varu. Škraloup jsou sražené mléčné bílkoviny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Tvoří se i při jiných způsobech ohřevu. Jsou to sražené bílkoviny.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
nyjono

To jako, že při ohřívání jinde než v mikrovlnce se škraloup netvoří?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

To jako tvrdíš, že se jinde na kamnech škraloup nedělá. Víš co to bylo, když hospodyni „uteklo mléko“?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek