Avatar uživatele
anonym

Proč se zde najednou roztrhl pytel s otázkami kolem bývalého režimu?

Ti co ho nezažili, tak „vědí“, že byl tak hrozný, že musela být jeho propagace zakázána a přitom je to zajímá čím dál víc. Možná ani nechtějí číst odpovědi a chtějí tzv. rozdmýchávat oheň.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2825 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dismas

Čtu totiž jednu knížku o bývalém režimu, konkrétně Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Mám taky ten pocit. Ale vždycky někdo něco začne a vyvolá řetězovou reakci. Zvláště ideologická témata vyvolávají největší vášně. Já už jsem si kolikrát řekl, že se toho zúčastňovat nebudu, protože to sem podle mého nepatří. Ale skoro vždycky mě tady někdo nadzvedne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Protože ti, který nezažili tu dobu(zlatou), už nevěří médiim a touží poznat pravdu!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Ono je to totiž oblíbené téma jak odpůrců, tak zastánců. Dnes jsou obzvláště v oblibě témata, která zaručeně vatvoří barikádu a postaví lidi na její dvě strany podle názorů. Lidé si na internetu totiž moc rádi nadávají za názory a nejde stále do nekonečna omýlat jen uprchlíky, téma socialismu tolik neomrzí.

Navíc dnes je holt taková doba, kdy mnozí věří, že návrat k socialismu by nás mohl teoreticky ochránit před jinými nepříjemnostmi, zatímco druhým naskakuje husí kůže při vzpomínce na to, co tehdy zažili. Prostě vděčné horké téma.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Mnohí sa chcú dozvedieť a poučiť na chybách minulosti, aby sa im vedeli vyhnúť.
Múdry sa učí zo skúseností iných, len hlupák na vlastných chybách.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Cenobita

To bude věčné téma na věčné časy, protože stále žijí lidé co to zažili, jakmile zemře poslední pamětník šokialismu, už to téma nebude nikoho tak prudit ani zajímat. Je to jak s 2. sv. válkou – už taky tak moc neletí, filmů se o ní točí také méně a nebýt státních svátků tak si nikdo ani nevzpomene. Kdo dnes otevírá plamenné války ohledně pobělohorského exodu a katolizace Čech. Už „skoro“ nikdo 🙂

před 2825 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek