Avatar uživatele
Damiana

Proč se člověk musí na návštěvu k jasnovidce objednat?

Doplňuji:
ad Očko: Obrovské masy lidí mnohem snáze uvěří lži velké, než malé. (Adolf Hitler)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, bolak, Pájo, Wang, briketka10, anonym, anonym před 4238 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Já prošvihla odpověď na otázku o ponaučení, ale tato moje odpověď s tím souvisí. Já se k vědmě neobjednala, ale zkušenost mám náramnou! Jednou, když jsem už druhou noc a den nespala a trávila čas s fenou v očekávání nadcházejícího porodu, jsem mírně pod vlivem zavolala do TV věštírny. Většinou se tam každá (muži volají jen zřídka) vyptává na vztahy, zdraví, finance…A já mírně šokovala vědmu otázkou, zda očekávaný porod u feny proběhne v pořádku a kolik bude mít štěňat? Trochu dost se kroutila, ale potom jsem slyšela z TV přijímače tu kýženou odpověď. „Porod dopadne dobře, mohou být poněkud komplikace, ale budete mít hodně štěňátek.“ Na mou drzou otázku, kolik? bylo mi řečeno, že hodně. Vědma se zeptala o jaké plemeno se jedná, já zalhala, že o dogu. Je nás- chovatelů toho mého plemene v republice jen několik, tak abych si nedělala mezi námi ostudu, navíc minimální počet štěňat jsem měla zjištěný ze sonografického vyšetření. Vědma upřesnila počet štěňat asi na devět kousků. Když jsem druhý den vezla fenu k veterináři na císařský řez, hned jsem mu hlásila, že štěňat bude hodně, povídala vědma, že asi devět! Když jsem viděla veterináře po výkonu, jen seděl u stolu a hleděl. „Kolik že vám říkala ta kartářka, devět? No, to měla pravdu, devět jich je, ale jenom psů, ještě máte devět fen!!! Mám zavolat televizi?“ Takže celkově osmnáct štěňat cisařem a účet od operátora mi přišel vzápětí. Tato rada mě stála cca 9tis.Kč. A to je to za vyučení…:D

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Damiana Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Aby si zjistila veškeré informace o osobě,které chce předvídat!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pájo Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Proč by musel? Já třeba vůbec nemusím a ani to dělat nebudu! 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Copak tys neslyšela o těch, co se u nich naopak objednávat nemusí a přes zavřené dveře volávají na příchozí: „Jen pojďte dál, už jsem vás čekala!“?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pájo

ocko, to snad ani nemůeš myslet vážně.

Wang o tom zde trefně pojednává:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-udela-vestkyne-ktera-se-specializuje-vyhradne-na-cteni-z-ruky-kdyz-k-ni-prijde-chlapek-a

a nečte mi ne z ruky, ale přímo z duše :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Wang

Není nad věštce Vlastu Plamínka!
http://www.you­tube.com/watch?v=rSg8nlo­FyDA&feature=rel­mfu
pokaždé, když si ho pustím, ihned mě opustí pocit, že jsem měl problém.
:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
isteron

Aby jasnovidka vedela, podľa objednávkového kalendára, kto jej zvoní pri dverách.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Protože ta jasnovidka sice dopředu ví, že ji chce klient navštívit, ale klient jí tím jen potvrzuje, že její jasnovidění cítí a tím i potvrzuje.
A také se jí může stát, že dopředu zjistí, že ji chce v tutéž hodinu hodlá navštívit víc klientů, tak pak prostě ponechá prostor i klasickým postupům, kde, kdo dřív přijde, ten dřív mele.
Doplňuji:
Také opomíjíš, že jasnovidění je náročné a proto adresně zaměřené a adresně honorované. U konkrétního klienta své schopnosti koncentruje na jeho konkrétní problémy a za to si také nechá zaplatit.
Kam by přišla, kdyby mrhala svým talentem na miliardové komunity celého světa, tím by se ten směrovaný pohled naprosto rozmělnil a degradoval.
Ani by nestíhala to obrovské množství hlasů vnímat, natož nějak kvalitativně vyhodnocovat.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

ad Bohemica: No vidíš! To je přesně ona Otázka! Jak to, že nevěděla, že zavoláš a budeš fabulovat s dogou? Aha??? Kdyby „zvedla“ telefon, oslovila tě jménem (na co nějaké tajnůstkářství, když v takovém pořadu jsme mezi přáteli, ne?) a řekla: No konečně voláte, paní XY, ale ty žvásty o doze si nechte na koledu a rovnou si připravte devítku. V pupku vaší vzácné psice se skrývá skoro bachovské pokolení, ale bez kaisera to nepůjde. Jó a váš veterinář bude mít na mě blbý kecy, tak ho berte s rezervou (a přidala by o vetovi ještě nějakou pikošku, že tě buď skrytě miluje, či mu utekla žena nebo tajně obcuje se svými pacienty…) Kde jsou tedy ty (i některými vědci uznávané???) schopnosti?

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Kaiser mě stál 5tis. a scestný bláboly 9tis. a ten betlém (honkong, mexiko…) doma za pár týdnů když „úroda“ povyrostla ! Takže veterinář odborným s zákrokem s materiálem, sonem, vyšetřením, dvouhodinovým výkonem a s asistentkou se ohodnotili skoro na polovinu ceny, které si někdo naúčtoval za pár tlachů od babizny. No, za něco si ty prsteny koupit musí! :D

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Vidíš a je to legální…na co studovat veterinu a budovat ordinaci, stačí vytáhnout z půdy koště a nabiflovat základy Famfrpálu…:-)

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

:))) a která to byla, tahle? > http://www.you­tube.com/watch?v=cGVjdqt­d2Bc&feature=re­lated

Možná že seš na jutubu a ani vo tom nevíš…

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Všimni si, jak si při té produkci o sebe čistí nehty. Za nima toho muselo zůstat…:-)))

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

:)

i dnes jsi nás všechny oslnila a uvrhla do temného stínu, a to je co říct, protože to dokáže jen málokdo, oslnit někoho tak aby byl ve stínu…

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ale fuj, jak jsi přízemní. Copak jsi ještě nikdy nesledoval zářivou kometu na nočním nebi, kdys měl zrak oslněn a současně jsi zůstal na Zemi v hluboké tmě své maličkosti a bezvýznamnosti?
V okamžiku, kdy nás Damiana nechala za svými zády, tak diamantový kužel jejích očí nám osvětloval cestu vpřed, zatímco my malí, jsme zůstali daleko v pozadí a v temnu nevědění.
(V Čechách za sebou máme dokonce 300 let Temna, a ty najednou předstíráš, jako bys nevěděl, která bije). Přečti si konečně aspoň Jiráska, máš tak třeskuté mezery, že je to u takového „génia“ zcela neodpustitelné a nepřijatelné.
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Tem­no_(rom%C3%A1n)

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Ne, nesledoval.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Co nadělám, asi mám nějakou schopnost, kterou racionálně neovládám…:-)

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Tento druh byznysu sice od dob opilých čarodějnic a zdrogovaných vědem z Delf možná trochu „pokročil“, ačkoli…:-) 
Jen nechápu, jak je možné, že někdo úředně(!) posvěcen může s klidným svědomím někoho okrádat a lhát mu – a hlavně nestydět se za to.
Náročné? Schopnosti? Talent? To jako, že je extra dobrý podvodník? Coby varietní vystoupení – i to je na hraně, ale stavět se na seriózní lajnu? Nemohu si pomoci, ale (možná díky minulosti) je toto „povolání“ stále právem řazeno mezi ty jaksi pofidérně šarlatánské aktivity neboli pytel – lapka, vědma, prostitutka.
Je pravda, že lež se stane pravdou jen tehdy, když jí člověk chce sám věřit.
Co myslíte, kolegové, mělo by se za to oblbování lidí a kradení v TV věštírnách, přes inzeráty apod. zase (nějakou formou) upalovat? 

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Sám na to sice též pohlížím racionálně a zásadně různé šarlatány odmítám.
Ovšem připouštím, že může být něco na zvláštních schopnostech jak senzibilů, tak některých věrohodných léčitelů, jejich průkazné výsledky i vědci respektují, ač je dodnes neumějí vysvětlit.
A věštkyně v TV, prachsprostý byznys a nízkonákladové noční relace srovnatelné s obyčejným pronájmem reklamního času.
Dokud je poptávka, je i nabídka a naopak. Prosté tržní mechanismy.
Pokud uvedené aktivity nepřekračují rámec zákona, nezbývá, než je ignorovat, pak by přirozeně zanikly sami na úbytě.
Ale když jsou lidé naivní, pak ať lají sami sobě.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

ad Dr.Axl: Přesně tak. Také si myslím, že za hloupost se tvrdě platí a náhoda (v tomto případě v úsudku) je blbec. No, někdy se to povede, zvlášť když na sebe dotyčný vyklopí pomalu i „zážitky“ z prenatálního vývoje…:-)
K tvému příspěvku u otázky: To víš, že slyšela, taky se mi líbí Matrix. Vyvolený může být jen jeden, že pane Andersone.:-))

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Přidám ještě jedno pragmatické odhalení. Stejně jako mají mágové své triky (viz nedávná TV série o kouzelnících bez tajemství), tak používají někteří staré a dávné osvědčené metody, kdy jejich spolupracovník osonduje předem klienty a jejich problémy – ať už nenápadnou konverzací v čekárně věštkyně anebo díky objednávce předem, lze vytěžit digitální stopu budoucího klienta.
Podle mailu odesilatele (nebo linky volajícího), se dá postupně moderními prostředky (někdy i propojením s úplatnými hackery) a bezpřehým prorůstáním naší identity v různých databázích, zmapovat vše, až po číslo zdravotního pojištění a údaje ze zdravotní karty, ne-li rodokmenu do 5. kolena.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

ad Dr.Axl: No vždyť to říkám, zloděj a fízl dohromady. Na to musí mít člověk prostě žaludek.

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

ad Damiana, k doplnění, to je známá věc.
ad Pájo, Wanga v otázce jsem četla, vždyť jsem tam sama odpovídala.
On psal ve věcné rovině, já odpovídám v témže duchu, v němž byla položena tato otázka, čili s lehkou nadsázkou a rozvíjejíce hypotetické „zázračné“ schopnosti jasnovidky alias věštkyně, Pýthie a dalších našich profesních kolegyň, k nimž se do Delf chodili radit i státníci před jakýmkoliv státotvorným rozhodnutím. I dnes, mnohé z nás znají řešení spletitých problémů.
Je to jen taková polemika na bázi disputací, kdy oponenti uplatňují možné a relevantní argumentace.
ad bolak, podobné prognózy podávám pouze ve svém salónu, řádně objednaným a za smluvní honorář. (U tipů na sázky, preferujeme podíl na téměř jisté výhře). Tady bych se zpronevěřila svému ŽL a mohla bych tak přispět k inflaci tržních cen našich vysoce profesionálních expertíz. Asi není jen tak nahodilé, že skóre úspěšnosti vysoce převyšuje pouhý matematický počet pravděpodobnosti.
(Je už jen na tobě, aby sis vyhodnotil, zda sdělení dešifrovat v duchu odkazu Pája anebo Damianiny otázky).
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/V%C4%9B%C­5%A1t%C3%ADrna_v_Del­f%C3%A1ch
P.S. Naše povolání je jen fous mladší, než ono známě nejstarší.

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Počkej, chceš říct že i na vás věštkyně myslí zákon o hazardních hrách a loteriích? Vy nesmíte sázet a nebo radit ostatním jak sázet? Co vám hrozí když to porušíte? Nebo sami sázet můžete? A jestli můžete tak proč vybírate od lidí peníze, když jich můžete tímhle způsobem získat v podstatě kolik budete chtít? A k čemu jsou vůbec nějaký ty olympiády když vy Delíni všechno víte? Proč se vůbec skáče, běhá, hází oštěpem? Nebylo by lepší místo všech těch trenérů, porotců, rozhodčích a funkcionářů, tam prostě jednoduše přizvat nějaký tři vědmy, voni si ty sportovce postavěj do lajny, každýho nechaj sejmout balíček karet a obrátit lógr do mističky, a podle toho pak rozhodnout, kdo dostane jakou medaili?

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

🙂 Možná by ty ženštiny vyvěštily, že největší sichr pro to, jak zaručeně přivézt co nejvíc drahých kovů, by bylo „přibalit“ k reprezentaci nějaké zručné Cikány…

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Bingo, vidíš a ani nemusíš být vědma.

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

ad Dr.Axl: To snad nikdo…:-)

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

ocko: postoupí Kluž ze základní skupiny?

Alesh: ten tvůj sarkastickej palec mě dostal :)

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Jo Aleshi, nechceš se radši omluvit? 🙂

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Očko: Nevěřím. Snad jen tomu „mele“.

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

V pohodě Aleshi, o tobě by to, že tam nepůjdeš přece taky měla vědět, ale co ti dychtivější?

před 4238 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek