Avatar uživatele
anonym

Proč si většina lidí stěžuje na to, že za jejich životy můžou politici, kteří za jejich životy vůbec nemůžou?

Proč to lidé dělají? Však lidé si za svoje životy můžou sami. Úplně miluju, když lidé říkají: „Za všechno může Kalousek, za všechno může Babiš“, přijde mi to směšné. Za co můžou? Co vám udělali?

Nestačilo by, kdyby takoví lidé začali místo stěžování si na ostatní něco se svým životem dělat, začít vydělávat a užívat si? Vy jste si vybrali, co chcete v životě dělat, pokud jste dělníkem, a nebaví vás to, byla to vaše volba, ne Babišova.

Odpovědi, jako že politici jsou zloději, mě nezajímají, nikoho neokrádají.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2755 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Na jednu stranu s Vámi souhlasím, že lidé na politiky často nadávají i v situacích, za které nemůže ani politický režim, natož konkrétní poslanec. To je asi holt taková česká vlastnost.

Na druhou stranu, nevím jestli někomu život negativně ovlivnil konkrétně Kalousek, ale když už jste zmínil toho Babiše a o odstavec níže doporučil, že by si lidé měli začít vydělávat, tak si nemohu odpustit připomínku, že tenhle člověk, pokud mu ta je ho EET bude fungovat, způsobuje, že hodně lidí si nebude mít jak vydělávat a protože jich bude hodně, na pracovních úředech bude nával. Já jsem momentálně na rodičovské, takže až tak hrozně mě to zatím nebolí, ale kdysi dávno jsem se začala živit na volné noze právě proto, abych nemusela postávat na pracáku a žebrat o dávky, ale abych si mohla vydělávat. Rodičovská ale brzy skončí, a já možná na tom pracáku skončím jen proto, že na ten jeho vymysl nebudu mít a tady v okolí sehnat jinou práci, bude docela kumšt. Těžko potom tvrdit, že za to Babiš ani trochu nemůže.

A že politici nikoho neokrádají? Takoví asi jsou, ale napříč politickým spektrem, od prava do leve, byste ty poctivé napočítal na prstech.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Odpoveď treba rozdeliť na 2 časti.
1 – Ľudia si skutočne v prevažnej miere môžu za svoj život. Ale to by si museli najprv sami priznať.
2 – Nenadávaj na volených politikov, ktorých si sám zvolil – to by malo byť heslo každého voliča. Ale to znamená, nedôverovať len médiám a krásnym volebným rečiam ale sa skutočne zaujímať o činnosť legálnu aj nelegálnu kandidátov nielen počas samotnej volebnej kampane al aj dlhší čas predtým. Ale to by chcelo premýšľať, čo strááášne bolí. Radšej si otvorím poslednú stránku novín, alebo čiernu kroniku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
suaeda

Myslím, že by jsme úplně přestali nadávat na politiky, kdyby byl u nás byl stejný systém jako ve Švýcarsku. O většině by rozhodovali sami lidé a ne politici. Již od středověku se v této zemi konají hlasování, co jak se bude v budoucnosti dělat. V dřívějších dobách se lidé shromažďovali a hlasovali na náměstích. Dnes tam skoro o všem rozhodují lidé v referendech, jak na úrovni státu, kantonů tak i jednotlivých obcí. Občan dostane od představitelů státu, kantonu či obce návrh co by se mohlo udělat, zlepšit atd. Např. stavba nové silnice, mostu, soc. zařízení atp. Pod návrhem jsou zmíněny hlavní klady a zápory, které ten daný návrh má. A občané, rozhodují sami svými hlasy. Pokud bychom u nás měli podobnou demokracii svobodného rozhodování, pak by jsme mohli nadávat jen sami na sebe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

ano, lidé, kteří kdeco hází na politiky určitě jsou, ale „většina“? Zase to zveličuješ. Nebo snad máš pro to tentokrát nějaký skutečný podklad?
A jen tak mimochodem, tím hromosvodem nejsou ve společnosti jenom politici. Může se jím stát i jiná skupina, v minulosti to byli třeba židi, a o něco později (v našich luzích a hájích) třeba zrovna intelektuálové – čili vzdělaní lidé, se kterými měla pracující třída rázně zatočit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

1. lebo necítia zodpovednosť za svoje činy= nepoužívajú svedomie = sú zlí

a politici kradnú.....naučte sa trollovať poriadne, už ste trápny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

S tím, že si „lidé si za svoje životy můžou sami“ je to asi jako s nedávno diskutovanou svobodnou vůlí. Ano, ale… Lidé se sice jako mají „o sebe postarat sami“ ale političtí zločinci tvoří prostředí, ve kterém se to děje. A snaží se hodně, aby to prostředí bylo lidem nepřátelské.
Připomenu například v posledních letech v Praze probíhající akce směřující k tomu, aby se zabránilo mimopražským v Praze pracovat. Po letech keců o nedostatečné mobilitě, o neochotě dojíždět za prací atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

A politici zase říkaj že za všechno můžou lidi, je to věčný boj který tyto dvě skupinky vedou už od dob dinosaurů, těžko říct kdo má pravdu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Nuk nuk, pri čítaní vašej odpovedi som sa dostala do ťažkého rozhodovania, s jednou časťou súhlasím a s inou časťou nesúhlasím a bodík je za celú odpoveď. Tak aspoň tu: dávam virtuálny „magnetický bod“ z jednej strany je plus a z druhej mínus

před 2754 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek