Avatar uživatele
Kura

Proč soutěží hasiči ve svých dovednostech, když skutek utek?

Na soutěžích běhají a lítají jak „čamrdy“, ale ve skutečnosti vidíte, jak dokáží klidně i několik hodin stát u hořícího domu s tím, že je noc a že se jim nedaří sehnat nikoho, kdo by vypnul elektřinu, nebo se hádají, jestli do cisterny nasypat prášek, který pěnu utvoří, protože se jim pak nechce cisterna čistit apod.
Proč pořádají vůbec nějaké cvičné výjezdy, když o tom všichni vědí dopředu a většina z nich je někdy klidně i na půli cesty, když dostanou hlášení. Pak se všichni plácají po zádech, jak jsou dobří, ale jsou to vlastně podvodníci.

Zajímavá 0 před 2745 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Plácáš nesmysly. Zejména to s tím práškem a čištěním cisterny je opravdu úsměvné. Zajdi po půlnoci na nějaký hasičský ples a pořádně jim to podvodníkům a lemplům nandej. Pak napiiš, jaké to bylo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… to máš teda špatný mínění – nebo tvoje zkušenost? … já mám opačné …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Je vidět, že ti nikdy majetek nehořel. před každým hasičem, i tím nejhorším dobrovolným by se mělo smeknout.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Pokud bys podobné řeči vedl např. jako přísedí u mariáše, od nejbližšího hasiče by jsi se slovy „kibic pod stůl“ dostal pořádnou přes ústa /někde přes nevymáchanou hubu/. A mám pocit, že zcela právem, přičemž „fau“ není ani třeba dosadit.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Kura, zo srdca vám prajem, aby ste služby hasičských jednotiek nemuseli nikdy potrebovať. Aj keď možno vtedy by ste pochopili, ako ste vážne urazili ich profesiu svojou formuláciou otázky.

„Ťažko na cvičišti, ľahko na bojišti“ platí aj u hasičoch. Preto trénujú nielen vo svojich priestoroch, ale aj športovým spôsobom si vymieňajú skúsenosti.

Počas zásahu:
Každý člen zásahovej jednotky má svoje odborné zaradenie a počas zásahu postupuje vo svojom zaradení.
Ako laickému pozorovateľovi sa vám môže veľakrát zdať činnosť zásahovej jednotky chaotická, či dokonca nečinná. V skutočnosti to nie je pravda. Zásahu velí veliteľ zásahu, ktorý musí brať do úvahy nielen samotný požiar, ale aj bezpečnosť zasahujúcich a aj „nespokojných a veľakrát zavadzajúcich a mudrujúcich“ divákov, musí myslieť na prípadné nebezpečenstvo rozšírenia požiaru prípadne výbuchu plynu, nebezpečie funkčnej elektrickej siete a podobne. Počas doby, keď podľa vás hasiči nič nerobia, zabezpečujú odpojenie plynu, elektrickej energie, zdravotnú a záchrannú službu a v prvom rade musia preveriť, obhliadnúť terén, zistiť prípadných uviaznutých v ohnisku a podobne. Až po prvotnom vyhodnotení môžu do ohniska vyslať hasičov. Dovtedy „len“ lokalizujú, tj.bránia rozšireniu požiaru. Sprosto ľudovo podľa divákov a médií: „udržujú oheň v patričných medziach, aby mohli zasiahnúť“.

Vy by ste sa vrhli do ohňa bez istoty, že sa vám nič nestane? Hasiči to robia bežne. Nikdy nevedia dopredu, kto z nich tam zostane, kto zásah prežije bez zranenia…
Zdroj: vlastná skúsenosť

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Požární sport je sport jako každý jiný, jen může být alespoň k něčemu užitečný. Fotbalisté nebo atleti také soutěží ale prakticky to není k ničemu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

dobre tomu rozumiem, že u vás horelo a hasiči neuhasili tak, ako mali? prípadne prišli neskoro? prípadne neuhasili vôbec?

ak áno, inšpekcia....­...áno, aj hasiči majú inšpekciu…

ak máte z udalosti niečo nakrútené, bolo by fajn to uchovať......

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Skoč si do nejbližší hasičárny a nech si vysvětlit, jak se připravuje hasící pěna, ať tady nemusíš být za hlupáka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek