Avatar uživatele
Kelt

Proč stejně staří lidé podle data narození, nevypadají stejně staře?

Asi znáte z vlastní zkušenosti, že například 20 letý sportovec, manekýnka v katalogu a podobně, herec , nebo i obyčejný člověk zachycený na fotografii vypadá jinak, pokud se jedná o snímek z dnešní doby, než o snímek z doby před 40 a více lety? Například srovnáním fotky Marilyn Monroe a stejně staré žena v dnešní době, tak ta dnešní žena, mi připadá atraktivnější a jakoby mladší. Stejně tak by asi vyšlo srovnání u muže. Neberu v úvahu kvalitu fotografie a to, že dotyčný může jít k vizážistovi, kadeřníkovi, maskérovi atd. Nějaký rozdíl tam stále je a nevím, v čem to spočívá. Například maturitní fotka otce a syna, matky a dcery. Kdybych dostal fotky, tak s velkou pravděpodobností určím, kdo je mladší a kdo starší a přitom ty fotky budou stejné. Aspoň si to myslím. Ví někdo odpověď? Děkuji?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 3635 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jsou staří mladící a mladí stařící … každý je jiný …vzhled člověka ovlivňují, geny, prostředí, stravá, psychika někoho i plastické operace atd.

Před několika dny jsem jela autobusem a na čtyřsedadle seděly 4 ženy. Z jejich rozhovoru jsem vyrozuměla, že jedou na sraz po maturitě. Takže stejný věk, ale každá vypadala jinak.

Dověděla jsem to později, takže jsem odhadovala – dvě vypadaly zhruba stejně, jedna se usmívala, takže vypadala mladší. Další dvě jsem tipovala na mnohem starší. Cestou přístoupila pátá žena, ale ta byla podle nich stařena. Jen konstatuji.

Samozřejmě že fyzický věk se odhaduje pohledem, občas se člověk může zmýlit, ale důležitou roli hraje i psychický stav. Každá z uvedených žen má samozřejmě jiné genetické předppklady. Stejně tak je možná ovlivnilo prostředí, ve kterém žily. Neznám je, viděla jsem je poprvé, ale rozdíly byly markantní. .

Kouzlo ženy nespočívá v tom, kolik je jí let, ale jaká je! . Na člověku přestává být vidět, že už člově není mladý.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz, johana 56 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Poněvadž se proces stárnutí u každého jedince jenotlivvých druhů včetně člověka projevuje jinak a závisí na genetické výbavě, životních podmínkách ap.
Studium

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit


Avatar uživatele
led

Vek určuje len dobu, ktorá prebehla u človeka od jeho narodenia.
„Zodratosť“ človeka podmieňujú prežité životné okolnosti, prostredie v ktorom žije a nemálo aj jeho vnútorná – psychická energia.
Vekovo starší môže byť psychicky, tým aj pocitovo, mladší, ako mládež unaveno sediaca, ale s mohutnou pľúcnou vitalitou, v preplnenom autobuse.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek