Avatar uživatele
postcd

Proč stát dává peníze do spoření, když lidem prakticky nic nezbude?

například Buřinka. 1% úrok přičemž inflační cíl ČNB je na 2% a ještě jí platím 300 Kč ročně, 1% z cílové částky za uzavření, 1% z cílové částky za navýšení cílové částky. Bez státní podpory odhaduji, že moje finance budou více jak 5% na tom hůře než když jsem tam peníze vložil. to je prostě prodělečné spoření, které se udržuje nad vodou (jestli vůbec) pomocí právě podpory od státu.. proč tedy stát do takového spoření dává peníze? Proč to není vyhazování peněz všech daňových poplatníků?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3501 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Zkrouhli to pěkně. Já mám do listopadu ještě 3 %. Nicméně jsem na stavebním spoření od roku 2000 celkem slušně vydělal. Jenom na státní podpoře 52 000 Kč + úroky.

To co píšeš není pravda. Platíš pravidelně jenom 300 Kč za vedení účtu. Poplatek za uzavření a za navýšení se platí jenom jednou při úkonu.

Vložíš 20 000 Kč
Dostaneš 2000 st. příspěvek a 200 korun úroků. Celkem 2200 Kč
Strhnou ti 300 Kč za vedení účtu a 330 daň z úroků a ze státní podpory.
Čistý zisk 1570 Kč. Pěkná bída. Nikde ale víc nedostaneš.

Doplňuji:
To odpovídá 7,895 % úroku !! Samozřejmě vztaženo na těch 20 000 Kč.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Agneta

Je to tak, bohužel. Jedná se o „hon na naivní“…a jak už jsem psala, bude toho do budoucna ještě víc. Mistři vyspělého, moderního kapitalismu sedí v Londýně v „superkuchyni“, a odtamtud to pak jde dál. Jde o vývoj metod a zabývají se s tím…spíše musí, neboť už nemají žádné vlastní hospodářství…všechen tradiční britský průmysl patří arabským investorům.
A proč stát dává peníze do spoření? Banky mají stále větší moc, a když jim nějaký kšeft krachne, tak za to ručí stát…fakt to tak je !!!
Doplňuji:
Pozor ! Tato odpověď předbíhá svou dobu :DDD (přijela jsem se sem podívat z budoucnosti – strojem času)

Upravil/a: Agneta

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pepa25

Otázka je manipulativní a zavádějící: stát přispíval na stavební spoření v dobách, kdy inflace byly vyšší než ty 3% výnosu …
Jinak finance se neodhadují, na to existuje matematika. Akorát to není 1+2+1+1 +300 korun rovná se asi 5%, ale je zapotřebí nesčítat jabka a hrušky – nejlepší je dosadit konkrétní čísla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

mosoj >>> nedělej tady lacinou propagandu… 8 % ??? Zcela vyloučeno ! Tak 1,5%, to možná :DDDDD

před 3501 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek