Avatar uživatele
BANAN93

Proč stát stále víc a víc pouští do ČR zahraniční investory????? a převádí státní majetek do rukou zlodějů ?????

Přece když náš stát nebude mít továrny, zemědělství..... atd.
tak nebude mít svůj příjem financí a bude jen zvedat daně a jinak obírat svůj lid. Přece v některých sférách podnikání by měl podnikat stát ve své zemi a né že umožní podnikání kamarádíčkům poslanců a to ještě ze státních prostředků. To je v té vládě tolik študovanejch blbců, že to nevidí ?????

To mi teda řekněte – děkuji ......

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? gnr54, Wang před 4120 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Začalo to Klausovou kupónovou privatizací před 20 lety. Kdo měl peníze, ten si koupil akcie, kolik bylo těch bohatých „vyvolených“ nevím, tenkrát se říkalo „horních 10.000“, dneska už tu máme milionářů přes 100.000. No a ti lidé neměli zájem se starat o továrny a o zemědělství, nerozuměli tomu, jen chtěli peníze, mamonili, takže akci prostě prodali. A kam nejlépe se prodává majetek? Do zahraničí, tam jsou peníze a zájemci o další majetky a pozemky. Nechali si třeba jen malý podíl akcií, aby jim to vynášelo anebo prodali celý podnik. Tím se ale dostali do povědomí zahraničních boháčů, byli spolumajitelé, spolupodílníci, spolupracovali spolu a ruka ruku myla. Teď už jsou všichni provázaní jako pavučina, proto tak vysoká korupce a všechno se milionovými částkami uplácí a ty miliony se dávají pod rukou, neplatí se z nich daně, oficiálně neexistují. Předávají si kšefty, které tu ještě zbyly, ale jinak už všechno prodali, celou zemi po kousíčku za těch posledních 20 let. Hlavně Topolánkova vláda. Teď už nemají kde brát další peníze, tak vymysleli 2.a 3. pilíř důchodového systému a Investiční penzijní fondy, které zakládají opět ti, kteří na to mají peníze a doufají, že na tom vydělají. Už oficielní zprávy jasně ukazují, že nově založené investiční penzijní fondy budou oproti klasickému státnímu důchodovému systému ztrátové, že od nich dostaneš méně peněz než od státu. Kam myslíš, že ty tzv. „ztráty“ půjdou, komu do kapsy?? A nezbývá nic jiného, než zvyšovat daně, snižovat sociální dávky apod. aby vůbec mohli sestavit nějaký, i když mnohamiliardový schodkový státní rozpočet!! Svinst.o je to, chce se mi z toho zvracet:-((

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Tak fabriky a zemědělství již dávno nemá. Průšvih je, že pustil kulturu, pouští školství, dopravu a nejraději by se nestaral ani o armádu a policii. Nakonec zbrojovka ve Vsetíně se nyní zavírá kvůli tomu, že kvalitní výrobu munice ukončili, tím že ji armáda začala nakupovat od jiných států z EU.
Cizí investoři jsou dobře, ale nesmí tady být jenom po dobu daňových úlev a potom sídlo přestěhují a daně ze zisku putují za nimi !!
Tímto způsobem se státní rozpočet nikdy nevyrovná, protože zatím se jenom ukrajuje lidem, ale když nebudou vstupy do státního rozpočtu nebude nakonec z čeho ani šetřit a stát zbankrotuje.
Je to následek globalizace světa na jejímž konci je ovládnutí světa jedním nebo dvěma státy !!! Nic nového pod Sluncem stále budeme poddaní a pod daní !!!!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
terry

Stát sám o sobě přece nikam nic nepouští. Vždycky to jsou lidi. A navíc nehospodaří se svými penězi ale s cizími, A s ěmi se přece mnohem lépe hospodaří,
A oni to vidí, jen si s tí hlavu nelámou. Proč by taky měli, když ji o nic nejde. Oni o nic nepřijdouu a navíc si namastí kapsu. Pořádně.
Z cizího přece krev neteče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Základem kapitalismu je, kdo má hodně, chce ještě víc (viz příklady našich politiků).Sice říkají, že kapitalista zase vytváří pracovní místa, ale to je blbost.Proč musí mít miliony, o které okrade lidi na výplatách?Kdyby každému dělníkovi dal na výplatě o 1000 Kč více, tak ty dělníci si koupí více zboží a více lidí bude mít práci,čili mohou se zakládat další firmy či vzniknout více služeb.On takový milionář si nekoupí dejme tomu 1000 bot, ale 1000 lidí si koupí jedny boty a má zase více lidí práci.
Takže kapitalismus je založený ne na konkurenci, ale na okrádání člověka člověkem.
A tak to je i u nás.Nikoho nezajímá, že tady lidi nebudou mít kde pracovat (v továrnách) a na čem pracovat (pole, lesy), ale hlavně že JÁ budu mít miliony na kontě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek