Avatar uživatele
Jardafaker

Proč telefon nerozpozná SIM kartu?

Dobrý den, mám problém s tím, že můj Samsung Galaxy Mini (GT-S5570) nerozpozná sim kartu, i když je vložená. Závada v sim kartě určitě není, protože jako primární mobil používám jiný, a tam funguje. Samsung ve kterém nefunguje jsem si bral na různé akce, abych si napřkad domluvil odvoz a kdybych ho ztratil, tak by to tolik nemrzelo. V novém mobilu musím mít formát sim karty micro a v Samsungu standart, proto jsem si schovával větší okénko a vždy jsem ten menší formát dal do okénka a fungovalo vše. Domnívám se, že ten starší mobil nerozpozná simku od té doby, co jsem udělal blbost, že jsem si prázdné větší okéno uložil přímo na místo sim karty. Když jsem pak chtěl vložit samotnou simku, musel jsem na vytažení prázdného okénka použít větší sílu a nejspíše jsem něco porouchal, i když nic neodpadlo ani nekřuplo. Zkoušel jsem čistit kontakty hadříkem a obnovit tovární nastavení, ale nic nepomáhá. Přikládám foto – to co je vidět vypadá v pořádku. Je možné, že jsem něco poškodil hlouběji? Děkuji za případnou pomoc.

Dopl.: Dávám jí tam určitě správně. Ještě přidávám foto, že tam neni úplně na pevno, ale může jít trochu dopředu a dozadu – to bylo i před tím. Pokud je to tak, jak říkáte,tak s tím sám asi nic neudělám co? Ale opakuji že nic neodpadlo, tak jestli jsem ty kontakty nějak ohnul, mohl bych to zkusit napravit.

http://imgup.cz/i­mages/2017/06/­17/2b5f1f.jpg
http://imgup.cz/i­mages/2017/06/­17/305d14.jpg

Zajímavá 0 před 2497 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Asi jsi utrhl kontakty pod krytem. Ty nevidíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Kontakty vypadají v pořádku. Vsouváš SIMku správně orientovanou, tj. jak naznačuje rytina, s tupým rožkem vpravo nahoře (z tohoto pohledu na obrázek)?

Dopl.: jááára má pravdu, úplně jsem zapomněl, že ještě je jedna řada tří kontaktů a ty jsou pod plechem.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

SIM karta má celkem 6 kontaktů, 3 jsou pod krytem.
Stalo se mi totéž také na starším mobilu, po vsunutí prázdného adaptéru se tento zachytil obrubou okénka za ty vnitřní kontakty a při vytahování je poškodil.
Podařilo se mi to spravit tak, že jsem opatrně uvolnil a odchlípl, na jedné straně, ten krycí a přítlačný plíšek SIM karty, kontakty jsem opravil mini kapičkami cínu mikropájkou a pak opět plíšek přilepil vteřinovým lepidlem. Ty budeš ještě muset odstřihnout ten plech, nad přítlačným plíškem SIM karty.
Nebo to zkus dát, pokud si na to netroufneš, do opravy, nebo nějakému šikovnému „kutilovi“ (pokud Ti to bude stát za to). Nebo si za pár šupek, pro tvůj účel, kup na nějakém bazaru, nebo na aukru.cz, jiný. To tě přijde levněji než oprava.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek