Avatar uživatele
vikimiki11

Proč tolika lidem nejde matika, fyzika a chemie?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Anikitos, anonym před 2337 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Osobně si myslím, že (když vynecháme jistou lenost či slabší inteligenci) jde většinou o neschopnost představit si za konkrétním vzorečkem praktický význam. Matika a fyzika u mě bývaly většinou v pohodě, právě jakmile jsem si dokázal představit skutečný význam toho, co jsme se učili. S chemií jsem na tom byl hůř.

Často se učí způsobem: „Opište si tyhle vzorečky pro XXX, zítra si na to dáme písemku.“ Ale výkladem praktických důsledků se často nikdo nezabývá. Myslím, že spoustu lidí, kteří mají s těmito předměty problémy, by stačilo „nakopnout“ aby pochopili něco, co jim dělá potíže, a dál už by se to rozjelo skoro samo.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Jsou dvě možnosti: Buď je chyba v žácích nebo učitelích.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Matematika bývá nazývána královnou věd. Je to vlastně jediný předmět, který se člověk může učit, pokud používá logiku. V matematice má vše logické vazby a vše lze odvodit. Fyzika a chemie jsou na tom dost podobně. Většinou se tak lidé ospravedlňují sami před sebou a nechtějí si přiznat, že neumí přemýšlet a věnovat učení dostatek času.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… protože zapamatovat si, kde se píše i/y a buzerovat, je mnohem snadnější, než logicky přemejšlet a a namáhat mozek, proto se neustále lobuje za to, aby matematika nebyla u příjímaček >>> pak by po nás potom nemohli chtít číst nesmyslný romány, co jsou nám pro život na houby …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Je to o učitelích. Vzbudit zájem o matematiku, to není jen tak. To musí být PAN PEDAGOG, aby to zvládl. Většina jsou ovšem pouhými recitátory příruček pro pedagogy (V lepším případě, ale některé bych nazval pedagogickými zločinci!!).

Takže pokud nemá člověk VELKÉ štěstí (anebo vyjímečné předpoklady), má smůlu. Může se tak akorát našrotit vzorečky, naučit se je aplikovat a dokonce s tím může u zkoušek výborně uspět, ale skutečnou krásu matematiky nikdy neobjeví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kvuli jejich IQ

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Pravděpodobně proto, že se nenaučili učit
a proto, že jim dělá problémy logické myšlení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek