Avatar uživatele
štamgast

Proč ušlehání šlehačky ze smetany z plastového kelímku trvá déle než ze smetany z „papírového“ obalu?

A obě smetany přitom mají 33% tuku a na obalu napsáno ke šlehání…

kapitán: Já nemluvím o kvalitě, tohle je pouze má zkušenost. Naopak se mi to nikdy nestalo.
barbakan: Zjevně záleží odkud je, mám jednu lednici a v ní stálou teplotu.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2821 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Velmi záleží, jak je smetana ke šlehání vychlazená a nezáleží jestli je z kelímku, ze skla, nebo z papírového obalu!

Nezáleží jako máš teplotu v lednici, ale při jaké teplotě ji šleháš!

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Jednoduše proto, že ta v tom papírovém obalu je kvalitnější. Nedělá to ten obal, ani množství tuku, ale prostě v té druhé je víc sajrajtu, který zpomaluje i srážení, tedy tvorbu šlehačky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

kapitán: musím tě vyvést z omylu. Jak ty plastové kelímky, tak tetrapack jsou z jsou certifikovány pro potraviny a jsou zcela nezávadné, jinak by to ani nepustili na trh. Eko zátěž stranou, tam si jsou více méně rovnocenné. Zato ty bílé pytlíky na mléko, to byl hazard se zdravím konzumentů, protože ten plast obsahoval ftalátová změkčovadla (dibutylftalát, dioktylftalát, přesně nevím). Ten je rozpustný v tucích, tedy i v mléce. Až mnohem později byly takto změkčené plasty pro potravinářství zakázány.

před 2821 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek