Avatar uživatele
kurec

Proč už dlouho nebyla v Evropě válka?

Né že bych chtěl válku v evropě nebo někde jinde ve světě ale není to náhodou tím že kdyby náhodou třeba USA začala utočit na mexiko tak státy které jsou v OSN(a v dalších organizacích které jsou proti válkám) by zautočili na USA protože USA si začalo.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, hapiky před 2157 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

„ZaplaťPánbů“, že se v Evropě neválčí.
(Mně válka v Jugoslávii připadá, jako by byla „včera“.)
Nebo myslíte celoevropská?

Proč?
Nejspíš proto, že jsou lidé schopni a ochotni se domluvit.
Díky Bohu!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Naštěstí proto, že se největší světový agresor nechá vyblbnout jinde, povětšinou tam, kde je ropa.

V Evropě si pak Německo splnilo svůj sen ovládnutí Evropy, zvládli to ekonomicky a politicky, místní politiky si kupuje tučně zaplacenými místy v EU parlamentu, druhou část, ty lokální, pak penězi v rámci „dotací“. Prostej občan bude makat, aby měl co do úst, za každého režimu.

Přesto přezevšechno si ale váleční štváči nezapomínávají pošilhávat po dalším surovinovém bohatství, v Evropě například Ruska a tak využijí a vymýšlejí jednu podpásovku za druhou, jak být s Rusy na hraně. Zaplať Pábůh jsou však Rusové dostatečně silný soupeř na kterého si vojensky netroufnou a přes všechny ústrky, ekonomické sankce a provokace, se drží, tak snad to vydrží.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Kdo by se odvážíl napadnout nějakého člena NATO? Evropa kolem nás je zaplaťpánbůh konečně DOBROVOLNĚ vojensky sjednocená. Pokud to vydrží, bude mír. Pokud ne, (a Rus se o to snaží), bude mír na vážkách. Rus válku nechce, chce jen zpátky svůj vliv alespoň ve východní Evropě i jinde ve světě. Jeho chorobné připojování a dobývání cizích území k Rusku trvá už od Kateřiny I.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Pokud by náš nejlepší přítel a spojenec začal útočit na Mexiko, tak by OSN a ostatní jenom člobrněli, rovněž Mexiko má takovou armádu by za tři dny bylo po válce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

V době globalizace zájmy společensko-ekonomických celků přerostly hranice národních států a většina Evropy je součástí severoamericko-evropského uskupení – sami proti sobě válčit nemá smysl. Na vnitřní „dotažení šroubů“ stačí import „inženýrů“ a „multikulturní obohacování“! ;) :D :D

BTW – OSN je k ničemu, podívej na 2. válku proti Saddámovi – stačí, když amíci řeknou, že mají „hodnověrné zprávy o iráckém jaderném zbrojení“ (i když od samého počátku šlo o sprostou LEŽ a VŠICHNI důležití to věděli!!) – a už se válčí!!! Takže na co je nám pak taková nanic OSN včetně její Rady bezpečnosti, která se nezmohla ani na „B-e-é“? ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Myslím si, že hlavním důvodem, proč tak dlouho nebyla na evropském kontinentu rozsáhlejší válka (a nezapomínejme, že v minulosti obě světové války začaly v Evropě) byla alespoň přibližná rovnováha sil soupeřících stran. Ta však byla po pádu SSSR, rozpuštění Varšavské smlouvy a expanze NATO na východ flagrantně porušena. Proto jsme nyní třetí světové válce tak blízko. Pro zadlužené USA až po uši se svým dominantním postavením v NATO by válka byla “božím požehnáním“. Hlavně aby se odehrávala co možná nejdále od jejich území, takže by bylo záhodno zažehnout konflikt zde a zatáhnout do něj co nejvíce evropských států. K tomu je Severoatlantická aliance jako stvořená. Proto to neustálé stěhování vojsk a zbraní do pobaltských států, vytváření protiruské hysterie a pocitu ohrožení Ruskem na každém kroku, provokace Rusů v blízkosti jejich hranic s toužebným očekáváním jejich odvety, aby se ozval řev: “Rusové nás napadli a to nemůžeme takhle nechat!“ No, a pak už se to pomalu či rychleji rozjede. I tzv. uprchlická krize byla nepochybně vyvolána s úmyslem rozvratu Evropy. Už postoj NATO k ní je dost výmluvný: “To není naše věc.“ Velice mě mrzí, že jsme součástí tohoto spolku, který nás hodlá do války s Ruskem zatáhnout a o vstupu do něj nám nebylo umožněno ani hlasovat v referendu! Patrně bylo jasné, jak by dopadlo. Připomínám větu z památného Havlova projevu z r. 1989: “Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme!“ a o dalších se raději ani nezmiňuji. Rusové ale nejsou Češi a budou svoji zem bránit. Pak se ovšem nedivme, že s námi bude naloženo jako s jejich nepřáteli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Pretože snahou občanov a predstaviteľov Europskych štátov je vyhnúť sa vojne na ich území.Posledná vojna v Europe bola nedávno na Balkáne a boje na Ukrajine (tá tiež patrí do Europy) ešte neskončili
Presne preto, aby v Europe nemohlo vzniknúť vojnové ohnisko, NATO a EU sa usiľuje o voľný pohyb armád členských štátov, hlavne jednotiek NATO po celom území EU. „Aby žandár mal prístup všade a nemusel dvere páčiť silou.“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rokio

Ivzez právě ukázala, že věří v Boha, protože napsala: „Díky Bohu!“.

před 2157 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Ne, Rokio, „Díky Bohu“ mohou někdy použít i nevěřící.
(Určitě nejsem jediná, u koho ses s tím setkal.)

před 2156 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

No, já si myslím, že „bůh“ je jen termín, zatímco „Bůh“… eh, vážně nevím kdo/co/to je, jakou použít jinou odpovídající definici, než je „Bůh“. :) :D :D

Každopádně myslím, že JE rozdíl mezi ateistickým „děkováním bohu“ oproti „děkování Bohu“, no ale to už je jednak můj vlastní názor a druhak komplikovaný problém.

Z čistě Vašeho ateistického hlediska ovšem chápu, že v tom nevidíte rozdíl (vím to, jelikož jsem kdysi podobné stanovisko taktéž zastával).

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

aliendrone, ako ateista vám na to môžem povedať len toľko „Bůh ví“… slovný zvrat, používaný už od čias, keď Adam zahryzol do Jablka poznania. Všimnite si, nikde nie je písané, prečo to urobil, pretože „Bůh ví proč“.

před 2152 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

autacek: Uvědomuješ si vůbec, že komunisté a socialismus a jejich plánovaná ekonomika způsobují úpadek? Kde bychom dnes byli nebýt vyspělých západních států, kde můžeme vyvážet své výrobky, využívat jejich technologie atd. Za 50 let Sovětské nadvlády jsme neskutečně zdegenerovali, ať už ekonomicky nebo morálně. Záměr USA není srážet vyspělé státy na kolena jako Rusové ve své historii(např.měna v roce 1953). I když svoboda přinesená USA některým státům spíše uškodila, byly alespoň bezpečněji pro jiné státy, včetně našeho. Až na pár vyjímek Rus je dobrý jen pro suroviny. Dnes je zapotřebí držet si ho dále od těla, využít jen k obchodu. Jinak spadneme opět tam, kam nás srazil po válce.

před 2157 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
autacek

Ale já jsem o komunistech nenapsal ani slovo 😁, jinak však chápu, že se pohled z nadhledu americkým řiťolezcům těžko přijímá, stejně jako respektovat jiný názor dtuhých, tak to ale prostě je.

před 2157 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Díky takovým jako jsi ty, jsme po válce vlezli do ruského zadku. Vys.aly jsme se na západ, a ho.no přišlo z východu.

před 2157 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
autacek

Naposledy tě prosím, aby ses držel tématu otázky. Pokud ale nevytáhneš hlavu z oněch amerických partií, tak realitu neuvidíš. Komunisty a strašáka Sovětského svazu si nechej pro malé děti, my co víme, jaké zlo přišlo několikrát do Evropy z Německa, víme své. Nebejt tady těch, mohlo to tu vypadat všechno jinak. Podotýkám, že otázka byla na válku, nikoli na rozhodující moc v rukou proletariátu. Kdo ví, možná kdyby Masaryk nenechal střílet do dělníků, nemuseli tito všichni zblbnout a volit to, co volili. Ale to ke zase jiný příběh.

před 2157 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Hlavně nezapomeň tu svoji hlavu vytáhnout z ruských partií, a strášáky z demokratických států Evropy jsme poslouchali 40.let.Zlo z Německa přišlo víckrát než si myslíš. Soudruzi z NDR nás také napadly

před 2156 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
autacek

Trochu ti nesedí shoda podnětu s přísudkem a můžeš upřesnit, kdy nás soudruzi z NDR napadli?

před 2152 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek