Avatar uživatele
anonym

Proč v této zemi platím ze svých daní strany, které nechci volit?

Každá strana za hlas ve volbách dostane určitý počet korun, které jdou z našich daní.
Jestliže si každá organizace (zahrádkáři, králíkáři, zkrátka jakýkoliv spolek v této zemi) na svoji činnost musí sám vydělat, proč to nemohou i strany, které kandidují v jakýchkoliv volbách?
Proč teda každý pracující člověk MUSÍ ze svých daní podporovat stranu, s kterou nesouhlasí, a tím pádem vlastně strany okrádají naši společnost o lepší životní úroveň?

Zajímavá 0 před 2777 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
xxx3

proč? teoreticky by strany díky penězům od státu měly mít menší tendenci k získávání peněz jinde – např. tak, že by se nechávaly korumpovat výměnou za úpravu zákonů ve prospěch někoho…ale asi to zcela nefunguje…
nicméně člověk musí z daní podporovat řadu věcí, ze kterých nic nemá, nebo s nimi nesouhlasí. Ten kdo jezdí autem může nadávat na to, že se vráží peníze do železnic a naopak. Ten kdo chodí pouze na fotbal může nesouhlasit se státní podporou divadel či galerií a naopak. Takových případů bude hodně a z mnoha jiných důvodů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Když volit nebudeš, ze svých daní podpoříš všechny strany podle výsledků voleb, když vhodíš prázdnou obálku, tvoje peníze nedostane žádná strana. Když budeš volit jednu stranu, všechny tvé peníze dostane právě ona.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Neni to pouze v této zemi, ale obdobný systém financování je v celé řadě států

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek