Avatar uživatele
PořádSmutná

Proč většina učitelů poučuje žáky a sami se podle toho nechovají?

Chápu, že jsou to taky lidi 🙂, ale učitelé kouří před školou, chlastají a nadávají na nadřízené, přitom nám říkají, jak je kouřit nezdravé, jak se můžeme bavit i bez alkoholu a v tichosti a o učitelích a řediteli se máme vyjadřovat slušně. Já už teda odcházím na střední, kde, doufám, bude jejich přístup trochu jiný, ale v tomhle mě moji učitelé ze základky dost zklamali, protože to, co učí, že je špatné, sami dělají. To si tak trošku kakají do pusinky. Neberte to špatně, jen mě zajímá třeba i názor z pohledu učitele nebo jestli vám to taky nepřijde divné.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

No, on má ten učitel v podstatě v popisu práce říci žákům, že určité věci by se dělat neměly, že jsou návykové, nezdravé nebo dokonc nebezpečné. Je to součást školní osnovy. Není to sice samostaný předmět, ale do osnov to patří a on to tam musí nějak zařadit – do prvouky, později do občanské nauky, někdy do přírodopisu, prostě kaomkoliv se to hodí. A musí to tam zařadit i tehdy, že sám kouří a pije alkohol atd.
A pak holt platí to, že ten učitel je „taky jenom člověk“. Asi by bylo ideální, kdyby byli svým žákům přikladem. Dřív platilo, že učitelé alespoň nekouřili na místech, kde je mohli vidět žáci o alkoholu ani nemluvě – ten prostě na pracoviště nepatřil obecně. Dneska je ale jiná doba, každý si dělá, co chce bez ohledu na pravidla slušného chování a bez ohledu na druhé, a učitelé nejsou výjimkou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Pochybuji, že znáš pojem většina, asi jsi nedávala pozor při hodině.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Kolegyně Nuk nuk správně poukazuje, že i kantoři jsou jenom lidé, ale je rozdíl, zda při výuce hovoří k žákům nebo studentům. Kdysi – v šedesátých létech existoval na mojí střední škole kuřácký koutek, kde si profesoři i plnoletí studenti o přestávkách mohli legálně vychutnávat svoji cigaretu. Platilo, že každý kdo nekouří je mimoň. Podle současných hledisek se jistě jednalo o špatný výchovný směr. Zavržení hodný je dnes i tehdejší přístup našeho třídního s nímž jsme coby maturanti, u něj doma při čaji servírovaném jeho manželkou, téměř pravidelně hrávali mariáš. I přesto jsme nikdo nezvlčili a posléze ve vší počestnosti všichni tzv. odmatili.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

To nikdo z nás zřejmě tady neví. Nejlépe by bylo zeptat se právě těch učitelů, kteří to takto dělají.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Učitel má hodně podrobně předepsáno, co má žáky učit. To, co přednáší, nemá nic společného s jeho názory, osobností, chováním…
Tím, co jsi správně postřehl, dostáváš tu nejdůležitější lekci: Ve skutečnosti je všechno jinak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek