Avatar uživatele
iwetax

Proč většina výrobních závodů používá modrou barvu?

Za svůj život jsem dělala ve čtyřech velkých výrobních fabrikách- ve dvou japonských, jedné německé a jedné české. A všude to bylo stejný!! Modrý trička a montérky, modré šatní skříňky, modré dveře, modrá jídelna, modrý logo firmy. Modrá se stalou mou neoblíbenou barvou.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanka R+ před 4334 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud má firma modré logo, tak by asi nebylo nejvhodnější mít rička a modráky zeleno růžové. Je spousta firem, které používají jiné barvy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

modrá, zelená mají být uklidňující barvy

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zmimi

My ve firmě máme montérky a trička sice modré, ale firemní logo je červené. Modrá je dle mého docela praktická barva. Modrou jídelnu tam máte asi aby jste toho moc nesnědli. Modrá prý nižuje chuť na jídlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Když jsem kdysi pracoval v továrně,byly všechny stroje zelené.Barvu jídelny si nepamatuju,většina lidí měla modré montérky,já jsem chodil v džínách a tričku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

A co ŠkodaAuto? 😉

Podstatným způsobem byl zjednodušen barevný systém podnikového designu mladoboleslavské automobilky. Nová zelená barva značky ŠKODA je odstín 362 vzorníku Pantone. Tato barva je v barevných systémech po celém světě k dispozici jako standardní barva. Zatímco dosavadní barevný systém zahrnoval barevné spektrum zhruba 400 barev, omezuje se nová struktura na pět barev: „ŠKODA green”, „ŠKODA white”, „ŠKODA black” a dvě sekundární barvy „Pantone cool grey” a „Pantone warm grey”.

Zdroj: http://www.au­to.cz/skoda-logo-auto-nove-a-novy-firemni-design-55234

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drahuška999

Těžko říci, asi proto, že modrá je opravdu dobrá :) My jsme ale nedávno vyfasovali docela dost ochranných pomůcek z této stránky zde – https://www.uvex-safety.cz/cs/ , což musím opravdu vypíchnout, že je fakt kvalitka oproti tomu, co se normálně fasuje :) Tak kdyby náhodou někdo něco shánel, tak tam mrkněte.

před 1088 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petrdostal

Modrá je dobrá. Já si naštěstí kupuji pracovní oblečení sám, takže si můžu barvu vybrat. Kupuji si ho z https://www.ar­don.cz , kde už se mi za ty roky osvědčila kvalita. Mám dva páry oblečení které střídám a vydrží mi zhruba tak na rok.

před 1698 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek