Avatar uživatele
quizzi

Proč všichni řidiči pečlivě dodržují předpis o denním svícení?

Ale zákaz telefonování za jízdy, přejíždění plné středové čáry, povolenou rychlost téměř nikdo nedodržuje.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Kulpix před 2791 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

V dnešní době jsou už auta (a něketří si to nechali udělat i u starších aut), že při zapnutí klíčku se ti automaticky rozvítí světla.
A nerozvícené auto se lépe vidí (policie) než telefonování za jízdy.Nerozvícené auto člověk vidí na 100 – 200 m, ale při telefonování musí vidět policie do auta.Zrovna tak policie není všude, aby viděla přejetí plné čáry nebo dodržování rychlosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
lenkasvob

Protože zapneš světla a nijak tě to neomezuje. Vypnutím světel bys na sebe přitahoval nehody, protože by tě řidiči zahlédli později. Dodržovat jiná pravidla znamená omezovat osobní potřeby a to už je trošku problém.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Tak s tím s tebou souhlasím! Jo, policajty jsou vidět s radarem na rovné úseku, ale že by v civilních autech projížděli úseky, kde se takoví řidiči dopouštějí hrubého porušení předpisu, je nenapadne!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

nemáš tak úplně pravdu s tím denním svícením a jeho dodržováním. kde kdo nemá světla homologované a hodně jich má namontováno v rozporu s vyhláškou (rozměry a vzdálenosti), což nechápu, jak mohli projít STK. svítí to jak světluška před umřením a umístěné těsně vedle SPZ, což není min. vzdálenost, jedině u minivozů. telfonování za jízdy asi nemá smysl omezovat, protože telefonuje skoro každý.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
quizzi

Ale Rakousko jako první, navíc velmi rychle odhalilo nesmyslnost této povinnosti, která se zejména po východní Evropě rozšiřuje jako mor. Přitom přínos bezpečnosti provozu je minimálně sporný, pozitiva v nejlepším případě vyrovnají negativa. A v době, kdy všichni hovoří o ekologii a automobilky šetří každý decilitr paliva na sto kilometrů, je akceptování této povinnosti jako „jasného dobra” přinejmenším podivné.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek