Avatar uživatele
anonym

Proč z některých parků mizejí dětské prolézačky/houpačky a jiné zábavné prvky z dřeva a kovu?

Ukrást to nejde a zdevastované to nebylo. Že by se na tom staly nějaké úrazy a město řeklo dost? Uděláme jim jen jedno místo, kam jim tohle dáme, a ať se tam klidně dojíždí?

Z blízkého parku postupně zmizela dřevená pyramida, protom takový objekt ve tvaru šestiúhelníku, kde se dalo šplhat na tyč, na provaz, na provazový žebřík, na železné příčky a byla tam i příčka do půlky výšky atrakce, kde se dalo cvičit nebo ji přechazet ténovat balanc. Potom zmizela i krásná houpačka. Měli jsme i velkou boudu, kam se sice začala shlukovat starší parta dospívajících a kouřili tam, takže tam byly akorat trochu vajgly okolo. Jinak bylo vše v dobrém stavu, ale nyní je vše pryč. Šak o co jde? Dneska si děti hrají jen na PC, ne?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2849 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Udržování dětského hřiště je z důvodů údržby, oprav, nutných revizí z důvodů bezpečnosti dosti nákladnou záležitostí. Pokud majitelé usoudí, že už toto zařízení neni potřeba, nebo jeho další provoz neúnosný, tak ho zruší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Myslím, že pro správnou odpověď byste asi musel zajít na obecní úřad pod který hřiště spadá.

Důvodů může být několik.

  1. atrakce mohla být třeba jen nepatrně poškozená a i tak malé poškození může znamenat, že je nebezpečná.
  2. Město atrakce od výrobce, prodejce či majitele jen „pronajalo“ a buď nemá na další platby nebo se mu je jednoduše nechce platit.
  3. Město sice atrakce zakoupilo, ale tím pádem zodpovídá za jejich údržbu. A to zdaleka není jen oprava nějakého viditeného poškození. Zodpovídat se mu nechce. (Podobná situace panuje v našem městě, hřišť je tu dost, ale jsou v příšerném stavu).
  4. Město usoudilo, že hřiště je k ničemu (což je z mého pohledu nesmysl, ale starosta může mít jiný názor)
  5. Někdo se rozhodl pozemek pronajmout nebo odkoupit a využít jinak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

… a tobě zrušili pískoviště, že jo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek