Avatar uživatele
Mapafius

Proč Československo nepoužilo při německé okupaci taktiku spálené země?

Německo bylo tehdy před bankrotem a je mi jasné, že se Sudety se asi nic takového dělat nemohlo, neboť by to bylo asi proti mnichovské dohodě odevzdat zničené území a diplomaticky by nám to nepomohlo a možná bychom pak nedosáhli na navrácen území před mnichovskou dohodou, ale se zbytkem území by to šlo ne? Samozřejmě bychom nezašli tak daleko, abychom se vyhladověli a průmysl ale zbraně se mohli před Němci zničit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2958 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

To, co píšeš, je nereálný nesmysl. Kam by šli lidé, pokud by se vše zničilo? Republika byla tak malá, že by to nebylo možné, a ani na to nebylo dost času. Teď hrozí Evropě akutně islamizace. Zapal všechen svůj majetek, co nepůjde zapálit, znič jinak a uvidíš, kolik lidí tě bude následovat.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Taktiku spálené země uplatňují jen ustupující armády ve válečném konfliktu. Nic takového u nás tehdy nebylo. Šlo o politické rozhodnutí a zradu budoucích spojenců.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

ono je něco jiného případ SSSR a možnost uprchnout před postupující německou armádou tisíce kilometrů na východ a případ okleštěného Česko(slovenska).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek