Avatar uživatele
anonym

Proč český národ nemá vůbec u svých rodinných domů vyvěšenou českou vlajku?

Zajímalo by mě, proč u nás v ČR žádnej rodilej český občan nemá u svého rodinného domku vyvěšenou českou vlajku, ale na např. v USA je americká vlajka vyvěšená na každém rohu. Čím to je? Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2433 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Tuzemští Češi jsou zpravidla Čechy už dost dlouho na to aby se o češství museli stále ujišťovat…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

A proč by jsme ji měli mít? Neni k tomu žádný důvod. Nejsme přece povinni přejímat kde jakou debilitu z USA. Už jsme toho nedobrého od nich pžebralio dost. Nepatří to do naší kultury.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… protože většina Čechů se v Čechách narodila a tak ví, jak vlajka jejich vlasti vypadá, a nemusej jí mít před barákem, aby si každý ráno připomínali, že teď je jejich domovem vysněná a zidealizovaná amerika …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Někteří Američané jsou patrioti a je to tam celkem normální. U nás se vlajky vyvěšují jen u veřejných institucí (a to ještě většinou jen o svátcích). Kdyby sis ji vyvěsil před barákem, asi bys platil za nesvéprávného. Leda že by sis v baráku zařídil bordel a dal tam příslušnou reklamní ceduli. Pak bys vlajku obhájil, protože by šlo o veřejný dům 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Dôležitejšie je vlastenectvo v srdci a činoch, než len pred domom a rečiach.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FolgoreCZ

Nejen v Česku, ale prakticky v celé Evropě se toto moc nenosí. Hlavní důvod vidím v tom, že většina států v Evropě jsou státy národnostní, drtivá většina obyvatel patří k dané národnosti, takže pokud žijete ve „svém“ státu, není už třeba to nijak „potvrzovat“. V Evropě tak vlajky vyvěšují hlavně příslušníci menšin žijící v zahraničí, právě aby dali najevo, ke kterému národu patří.

USA jsou naopak směsice přistěhovalců a potomků přistěhovalců s desítek zemí, jejichž základní myšenkou původně bylo opuštění svého starého národa a vybudování nového. Právě proto namísto svých původních vlajek vyvěšují US vlajku. Člověk tím symbolizuje, že opustil příslušnost původního národa, a je, formálně i vnitřně, národnosti americké.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
karel kocman

Jako Moravan bych se při vyvěšení vlajky ČR musel zblit. To je stejné jako by Tibeťan vyvěšoval čínskou vlajku, Skot britskou a nebo Katalánec španělskou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Miraskiller

My doma vlajku na stožáru máme, Praha Východ…

Avatar uživatele
Dochy

karel kocman: To mně mrzí, že to tak cítíš. Jde o vlajku ČR, která není jen pro národ. Já nemám potíže s žádnými tradičními národnostními menšinami na území ČR a ani nevidím důvod k nějaké antipatii či zášti.
Popravdě nevidím důvod ani k nějaké zášti vůči současným Němcům, Rakušanům a podobně… To bych pak mohl být naštvanej i na Švédy a Turky, že proti nám válčili. Proč bych to měl dělat? Neuznávám vinu na 30 pokolení.

před 1023 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek