Avatar uživatele
Usoman

Proč člověka neohrozí elektromagnetický impulz podobně jako elektrotechniku?

Naše tělo také funguje na principu vysílání el. impulzů z mozku do svalů a dalších systému. Tak proč nám to nic neudělá?

Zajímavá 0 před 2833 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Myslím, že elektromagnetické pole může být indukováno pouze kovovými vodiči, možná i polovodičovými prvky (nevím). Ale člověk s kardiostimu­látorem by mohl mít problémy. Nervové vzruchy jsou povahy elektrochemické, ne elektrické, proto se tak pomalu šíří.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Předpokládám že proto, že z pohledu el.mag. indukce se tělo tváří skoro jako jednolitej kus masa… Navíc není citlivé na malé náboje, zatímco polovodičům (resp. hlavně čipům a čím vyšší stupeň integrace tím hůř) stačí poměrně malý náboj ke zničení… Elektrostatický výboj, který člověk ucítí jako jemné píchnutí na prstě poměrně spolehlivě zníčí integrovaný obvod kterého se ten prst dotkl.

Kepler: jakýkoli pohyb elektrického náboje nebo magnetického dipólu vysílá el.mag.signál a jakýkoli elektromagnetický impulz indukuje proud v libovolném obecném vodiči. Vodičem v tomto případě může být kov, nebo jakýkoli jiný materiál obsahující ionty, elektrony či jiné nosiče náboje a umožňující jejich pohyb.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Ano, zřejmě je to důvod, že lidi na vnější elmg pole nereagují:-)

před 2832 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek