Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prošetření vlastníka movité věci

Zdravím,

řešíme jeden takový problém, a to takový, že v domácnosti máme několik spotřebičů (pračka, sporák a další), a v kupní smlouvě je napsaná osoba A. Problém je v tom, že osoba B se nyní hlásí k tomu, že na dané spotřebiče přispěla, avšak nikde to není doložené. Chci se proto zeptat, myslíte, že budou u soudu zkoumat, kdo skutečně byl prvotní plátce oné věci (věcí), i kdyby k tomu měl prvotní plátce nějaký doklad?

Díky za radu, snad jsem to napsal srozumitelně, šlo mi hlavně s těmi osobami o příklad.

Předmět Autor Datum
Pokud byla osoba A prodávající a zároveň měla vlastnická práva, pak není o čem diskutovat, celý spor…
touchwood 16.01.2014 06:44
touchwood
No jestli to kupovala osoba A a má faktury nebo paragony,tak Ty jako osoba B budeš těžko prokazovat… poslední
Karel04 16.01.2014 08:37
Karel04

Pokud byla osoba A prodávající a zároveň měla vlastnická práva, pak není o čem diskutovat, celý spor je mezi A a B. Kdo ve skutečnosti kdysi ty věci zaplatil, je celkem jedno. Ty jako osoba C jsi uzavřel smlouvu s A a případné majetkové spory mezi A a B tě zajímat nemusí.

Bez přesnějšího uvedení oč vlastně jde je celkem nemožné poradit.

No jestli to kupovala osoba A a má faktury nebo paragony,tak Ty jako osoba B budeš těžko prokazovat nějaké přispění.Jedině nějaké svědky,ale to soud nemusí moc uznat,bude tam tvrzení proti tvrzení.Pokud se jedná o manžele,jde tam o společně nabytý majetek a dělí se napůl.Kromě speciálních věcí-žena těžko bude kupovat soustruh a muž kulmu na vlasy.Je třeba uvážit,jestli má cenu se o ty věci soudit,tj.jestli zůstatková cena nebude nižší než náklady na advokáty a soud.Spíš se zkusit dohodnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru