Avatar uživatele
Nikikalu

Právě bylo v tv, že je prý rozdíl mezi šťouchanýma a mačkanýma bramborama, nj, ale jaký rozdíl?:-)

vaření

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Andělé, hanulka11 před 4448 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

šťouchané brambory dělám tak, že brambory uvařím, scedím a trochu je rozšťouhám š´touchadlem tak aby část brambor zůstala na kousky /prostě ne úplně na kaši/ vmíchám do nich třeba smaženou cibulku, nebo syrové natě a kousky šunky

mačkané brambory se rozmačkají do hladka a pak se dají do vymaštěného pekáče zapéct také s různými bylinkami , natěmi a dobrůtkami /slaninou a pod. /

tak v tom mám rozdíl já.....

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Souhlasím s Hanulkou. Rozdíl v chuti! To je jak vařené brambory ve šlupce a oloupané!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

U nás doma to bylo takto:
mačkané brambory – byly to jakékoliv brambory, které se uvařily, slily a pak bez slupek rozšťouchaly šťouchadlem na brambory a pak jen osolily a použily buď do různých náplní, nebo dorozmačkaly na placky, bramborové knedlíky. Zkrátka mačkané brambory byl polotovar k dalšímu zpracování. Zatímco šťouchané brambory to už bylo samostatné jídlo: brambory ve slupce se normálně uvařily do měkka v osolené vodě, pak se slily, oloupaly a šťouchadlem rozmačkaly na polohrubo (ne zcela do hladka). Mezitím se na másle osmažila cibule do lehce růžova a pak se přidala do těch brambor, dosolily se a takto se podávaly jako příloha – vynikající k řízkům, karbanátkům a já je měla ráda i samotné, anebo k opečenému telecímu párečku s okurkou. Toť vše.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek