šťouchané brambory dělám tak, že brambory uvařím, scedím a trochu je rozšťouhám š´touchadlem tak aby část brambor zůstala na kousky /prostě ne úplně na kaši/ vmíchám do nich třeba smaženou cibulku, nebo syrové natě a kousky šunky
mačkané brambory se rozmačkají do hladka a pak se dají do vymaštěného pekáče zapéct také s různými bylinkami , natěmi a dobrůtkami /slaninou a pod. /
tak v tom mám rozdíl já.....
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Hanulkou. Rozdíl v chuti! To je jak vařené brambory ve šlupce a oloupané!
0 Nominace Nahlásit |
U nás doma to bylo takto:
mačkané brambory – byly to jakékoliv brambory, které se uvařily, slily a
pak bez slupek rozšťouchaly šťouchadlem na brambory a pak jen osolily a
použily buď do různých náplní, nebo dorozmačkaly na placky, bramborové
knedlíky. Zkrátka mačkané brambory byl polotovar k dalšímu zpracování.
Zatímco šťouchané brambory to už bylo samostatné jídlo: brambory ve
slupce se normálně uvařily do měkka v osolené vodě, pak se slily,
oloupaly a šťouchadlem rozmačkaly na polohrubo (ne zcela do hladka). Mezitím
se na másle osmažila cibule do lehce růžova a pak se přidala do těch
brambor, dosolily se a takto se podávaly jako příloha – vynikající
k řízkům, karbanátkům a já je měla ráda i samotné, anebo
k opečenému telecímu párečku s okurkou. Toť vše.
0
před 4439 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1677 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 624 | |
da ny | 581 | |
zjentek | 562 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |