Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prístup k zdieľaným súborom

zdravím,
už mi došli nápady - na oboch PC je Windows 7 Ultimate. na PC2 mám vytvorený správcovský účet s heslom. Nemám vytvorenú domácu skupinu. V rozšírených nastaveniach zdieľania v centre sietí mám zapnuté zdieľanie chránené heslom. Mám vypnutého sprievodcu zdieľaním. V konkrétnej zložke ktorá má byť zdieľaná mám nastavený plný prístup pre Everyone.
Z PC1 sa na PC2 dokážem pripojiť cez vzdialenú plochu, denník udalostí apod. ale ani za pána sa do neho nemôžem dostať cez "Sieť" aby som sa dostal k zdieľaným priečinkom. 1l01y7 Užívateľa vyplňujem ako názov_pc\používateľ. čo robím zle? :-/

Předmět Autor Datum
V centre sieti si zapni zistovanie okolitych sieti, a kontroluj ci vidis ten iny PC pod okolite poci…
MM.. 13.08.2013 16:30
MM..
pripadne skus rucne zadat len \\nazovPC nic viac.
MM.. 13.08.2013 16:32
MM..
vypiš si help: net help use pro sdílení nepotřebuješ práva disku (beztak systémového) pro everyone…
lední brtník 13.08.2013 18:22
lední brtník
Pod kolonkami jméno a heslo mám napísané Doména: Silverstone (môj PC (1)). Jedine keď do jméno napíš…
martin195 13.08.2013 20:11
martin195
Jedine keď do jméno napíšem 'meno_2.pc\užívateľ' sa mi doména: zmení na jeho meno, preto som usúdil… poslední
lední brtník 13.08.2013 21:27
lední brtník

V centre sieti si zapni zistovanie okolitych sieti, a kontroluj ci vidis ten iny PC pod okolite pocitace. Nevypisuj nic rucne (a mam velmi silne pochybnosti ze by názov_pc\používateľ bolo mozne. Za nazovPC\ je zlozka, ne uzivatel. Na uzivatela sa ta spyta ak sa tam nedostane ako guest mam pocit. Neviem zhlavy presne. Proste nic nevypisuj rucne)

P.S. a najprv aj na PC2 vypni to zdielanie chranene heslom a restartuj PC2. Aby si vobec vedel ci to v principe ide. Potom si zapni chranenie heslom a restart, a sleduj ze ci sa ta to potom opyta na meno+heslo.

vypiš si help:

net help use

pro sdílení nepotřebuješ práva disku (beztak systémového) pro everyone.

Z PC1 sa na PC2 ... Užívateľa vyplňujem ako názov_pc\používateľ. čo robím zle?

máš zadávat:

net use x: \\název.nebo.ip.adresa2\síťový_disk2 user:[názov_pc2\] používateľ2 heslo2

a na firewallu máš povolenou výjimku pro sdílení...

Pod kolonkami jméno a heslo mám napísané Doména: Silverstone (môj PC (1)). Jedine keď do jméno napíšem 'meno_2.pc\užívateľ' sa mi doména: zmení na jeho meno, preto som usúdil že to má byť tak. cesta k súboru resp. priečinku vyzerá \\meno_PC\zložka nie?

To zdieľanie chránené heslom má byť vlastne vypnuté alebo zapnuté? Skúšal som to aj s vypnutým keď prihlásenie nepýtalo, zobrazil sa mi zoznam zdieľaných priečinkov ale keď som chcel ktorýkoľvek otvoriť opäť tá istá chyba že nemám prístup. :-|

ledníbrtník: net use je príkaz na mapovanie sieťových diskov nie? ja chcem len bežný prístup cez "Síť". Tá výnimka vo firewalli má vyzerať ako? Firewall mám štandardne nastavený takže nechápem prečo by malo byť bežné zdieľanie zakázané.

Ešte ma zarazilo že keď odkliknem prihlasovacie okienko, chyba vyskočí úplne okamžite naproti čomu napr. zobrazenie prihlasovacieho okienka po dvojkliku na PC v "Síť" trvá aj 20 sekúnd... Napadlo ma teda či nemôže byť chyba už niekde v mojom PC??

Jedine keď do jméno napíšem 'meno_2.pc\užívateľ' sa mi doména: zmení na jeho meno, preto som usúdil že to má byť tak

k přihlášení na vzdálený pc můžeš použít:
- jediný siťový (doménový) účet ... ten doma nemáš
- uživatele2 ze vzdáleného pc2, ne svého lokálního, ten přece nemá s druhým pc nic společného.
- kdybys měl na obou pc zřízený stejný účet (jméno + heslo), nemusel bys zadávat 'meno_2.pc\užívateľ'. nemusí být ani účet pod kterým jsi přihlášený, stačí ho použít třeba v zástupci. opakuju: za stejný účet windows považují kombinaci jméno + heslo.

ultimate sis kupoval právě kvůli jeho profesionálním vlastnostem, kterým je řízení přístupu podle uživatelů. a ty chceš nermomocí použít anonymní sdílení pro nezabezpečené účty jako u verze home. v xp se tomu říkalo zjednodušené sdílení.

To zdieľanie chránené heslom má byť vlastne vypnuté alebo zapnuté?

tuším se tím zapíná přístup pro všechny uživatele na společné heslo jako ve windows95. protože nepoužívám přístup "přespřílišné důvěry" pro celou rodinu kamkoliv, nepoužívám ani domácí skupinu.
je možné, že v normální/pracovní skupině se taková možnost ani nenabízí.

"net help use" vypíše možnosti, které se při mapování vzdáleného disku berou v úvahu. člověku dojde, že to není jen klik klik. viz:

zobrazenie prihlasovacieho okienka po dvojkliku na PC v "Síť" trvá aj 20 sekúnd

celou tu dobu se ověřuje přístup pro defaultní (špatné) údaje podle prvního pc na druhý pc. případně se do toho montuje firewall na druhém pc - pokud neumíš nastavit výjimku, tak ho ultimátně zakaž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru