Avatar uživatele
Kepler

Prý doháníme Západ, co si o tom myslíte?

https://zpravy­.aktualne.cz/e­konomika/nova-cisla-jak-cesko-dohani-zapad-tak-dobre-na-tom-jeste-neb/r~531c931­2c36711e692f30025900fe­a04/?utm_source=cen­trumHP&utm_me­dium=financebox&ut­m_term=positi­on-6&redirected=14828812­27

Mně se to tedy moc nezdá, každý se selským rozumem by předpokládal, že se zvýší reálné mzdy a koupěschopnost obyvatelstva. Víc peněz – větší spotřeba – větší výroba, je to prosté. Jen draze placení politici to nechápou.

„Škoda, že jediní lidé, kteří by dovedli řídit národní hospodářství, sedí v hospodě u piva.“

  • Milan Růžička

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, bolak, marci1 před 2690 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Výsledek je závislý pouze na tom, jakým způsobem je statistika dělána a jak moc je zkreslená. V reálu to zatím neni nikde vidět.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

A já myslela, že je doháníme v tloušťce :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Psychotic

Jestli to nebude tím, že to nejhorší, co hrozí týpkovi se „selským rozumem“, je, že ho chlapi v hospodě nazvou sterilizovaným hospodářským zvířetem… zatímco když to podělají politici, jsou v sázce tisíce životů. Pan Růžička, ať je to kdokoli, to vystihl hezky. Takové úvahy bych raději nechal lidem se vzděláním a zkušenostmi. Já měl ekonomiku jen na střední, ale i tak vím, že „selský rozum“ a prostá řešení jsou cesta do pekel.

A že doháníme západ? Nejspíš nevyhnutelné. Máme dobrou strategickou pozici, jsme hned vedle dominantní evropské mocnosti a okolnosti hrají pro nás – bohaté státy teď krvácejí – finančně i doslovně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

„doháníme“ je špatný slovo, já bych použil spíš „honíme“..

ono by stačilo zvednout důchody každej rok o tisícovku, tím by se musely zvednout daně, tím by se musely zvednout platy a za pár let už by sme si nepřipadali jako chudáci, nebo počkat za cca 12 let až založím stranu, a pak už to pude rychle, to uvidíte ty věci, a západ bude dohánět nás.. a za 20 let, až budu prezident, tím se to pak ještě urychlí.. a možná budu jednou i císařpán, ale to už předbíhám moc, na to si budeme muset všichni ještě pár let počkat

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Řeknu to písní:

https://youtu­.be/JS2l3ILDHrQ

Sice je slovenská a pomalu 30 let stará, ale platí i dnes a tady 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kura

Co západ, ale Čínu nedohoníme, ani kdyby nám běžela naproti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

RouzakiKate: takhle by to šlo, v tom případě jsem multimilionář. Takoví ti střízlici a parodie na chlapy jako Obama, Putin a Babiš… směšné!

před 2690 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek