Avatar uživatele
huxa

Psal jsem slohovkou práci a učitel mi dal 4, odůvodnil to tím, že jsem si vymýšlel, co s tím?

Měli jsme psát v hodině na 2 stránky na téma „Já a má rodina“, napsal jsem vše po pravdě, slohově správně s dvěmi pravopisnými chybami, učitel mi dal 4 za to, že jsem napsal, že pomáhám zhruba 2 hodiny denně rodičům a lidem zde, na odpovědích a na youtube, díky tomuto také mám o stupeň horší vysvědčení, dá se s tím něco udělat? (např. požádat učitele, aby slohovku oznámkoval jiný češtinář?)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, bolak, briketka10, RyuzakiKate před 4100 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jak víte, že vaše práce byla po stránce stylistické správně? Jaký to byl slohový útvar? Pokud zmiňujete 2 pravopisnné chyby, to opravdu není moc.

Ale nechce se mně věřít, že by vám dal učitel horší známku za zveřejněn informací, jak uvádíte Jenže bez zhlédnutí práce můžeme těžko posuzovat.
Zkuste se obrátit na třídního učitele, vysvětlit mu, co se stalo, a požádat. ho o pomoc. On pak může zařídit další. Pokud neuspějete, tak řešit přes vedení školy.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bolak

Dá se dělat spousta věcí, můžeš jít za ředitelem a zeptat se ho co máš dělat, když tě místní učtitel šikanuje (to slovo je dobrý, to použij). Tedy né „stěžovat si“ nýbrž „požádat ho o pomoc“. Nejdřív bych si ale ještě jednou pokecal s tím učitelem, tentokrát bych si vzal sebou mobil se záznamníkem, abys měl důkaz pro případ konfrontace, že ti tu známku skutečně dal proto že ti nevěří.

Já dostal na základce ze slohovek kolik pětek, vždycky když přišla nová učitelka a psala se slohovka (na doma) tak sem ji dones pocintanou a s kolečkama od kakaa, a pak po vejkendu sem ji dostal zpátky s pětkou v kroužku a dole s nápisem „Pokus o podvod, nevypracoval sám.“ a tvrdila mi že mně to napsal táta nebo máma, což byla docela legrace, protože ty uměli sotva číst ;)) (teď přehánim) každopádně já se jen usmál a šel si sednout do lavice. Ostatní to moc nechápali, že je to vlastně lichotka, že ta pětka a to že nevěří že sem to napsal já v podstatě znamená to, že ta práce byla tak moc dobrá, až je to k neuvěření, ale chápu že sou lidi, který to tak neviděj, a který se tím můžou cejtit ukřivděný, pro ně pak platí ta varianta co sem uved hore, hlásit to vejš.

A když to nevyjde, pořád mu můžeš propíchnout gumy od auta…

Doplňuji:
annas: Děje se to, jak říká RyuzakiKate, češtináři někdy hodnotěj i podle toho jak se jim líbí obsah, vím že jeden kamarád psal na základce o tom jak je celej tenhle svět zkurvenej, a taky měl nehodnocenou práci :) respektive dostal nedostatečnou, jenom za to že psal co si myslí, i když po gramatický a slohový stránce to měl dokonalý. On měl to IQ nebo jak se tomu říká, a prostě viděl svět jinak, tak se ho pokusili takhle usměrnit.

huxa: Tu slohovku dones, a uploadni, já bych to chtěl vidět. A pokud ti ji nebude chtít vydat, tak řekni že se na ní chceš ještě jednou podívat a ofoť ji mobilem.

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Asi vím, jak ti je, já jsem kdysi psala slohovku, která měla navazovat na libovolně vybraný citát, vybrala jsem si tenkrát od Buddhy „Tomu, kdo mnoho žádá, mnoho schází.“ a psala o dnešní společnosti. Pravopisné chyby se u mě vyskytnou jen výjimečně, ale dostala jsem 2– za negativitu. Tohle podle mě zkrátka neovlivníš, každej učitel má také svoje názory a moje češtinářka je extra konzervativní blbka, která by nevyřkla sprosté slovo ani za milion. Učitel ti pravděpodobně nechtěl věřit, protože dnešní mládež na své rodiče tak akorát pěkně se*e a jediné, co je zajímá, jestli od nich k narozeninám dostanou ten iPhone, kterej tak strašně potřebujou. Já bych za ním zkusila zajít o přestávce a JEMNĚ mu říci do očí, že nelžeš. Další možností je, že to řekneš doma a na třídní schůzce by to dotyčnému učiteli mohla tvoje mamka pěkně „vytmavit“ :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

si na něj stěžuj třeba u ředitele,jak může vědět,že lžeš? já bych to tedy z takového slohu nepoznal.Nebo je na tebe zasedlý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
badisko

posli ho sem my uz mu to vysvetlime…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
atomic

Kdysi, cca 5–6 třída, odešel bratr na vojnu a já měl celý pokojíček jen pro sebe. Vše jsem přestavěl a seskupil podle mých představ. Sedl jsem ke stolu a začal psát sloh na téma „pohled z okna“.
Pravopis v pohodě, ale dostal jsem 3. Ta učitelka mi řekla, že jsem to opsal. Byl jsem zklamaný. Dodnes to nepochopím;(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ponovotny

bylo by dobrý vidět tu slohovku, z toho co popisuješ je cítit zklamání a tak pokud jsi přesvědčený, že je dobrá, tak ji tu uveřejni

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
huxa

moc vám děkuji za odpovědi, ještě to zkusím tedy s ním pořešit, v nejhorším ty gumy :))

bolak-je zde hodně o mě popsáno, i o mé rodině, to už bych vám sem mohl rovnou napsat adresu a rodné číslo :)

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad bolak. Já ten přístup opravdu nechápu. Vždy jsem hodnotila vyjadřování, dodržení a náležitosti slohového útvaru, chyby. Měl-li někdo jiný názor než já, někdy jsem napsala, že třeba s názorem nesouhlasím, ale na známku to nemělo vliv. Pak jsme po opravě práce rozebírali, přečetli inejlepší práci, rozebrali , uvedla jsem některé „perly“, případně jsem diskutovali o rozdílných názorech apod.
.Slohové práce psal studenti i jen ve škole, téma se dovědělii na začátku hodiny. 🙂

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lucijej

Annas, já taky můžu potvrdit, že někteří učitelé hodnotí u slohovek názory žáků, s tím mám taky zkušenosti. Měla jsem čěštinářku, která kvůli rozdílům v názorech dokákazala snížit známku o 2 – 3 stupně bez mrknutí oka.

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

pak je možný že měla nějakej neurologickej problém, obrnu tvářového svalstva nebo tak něco..

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

My měli dva druhy, jedny byli na doma, a druhý byly školní, ty měly větší váhu a byly jenom 2 za pololetí – „Velká Slohová Práce Školní“ se to jmenovalo :)

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek