Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AM3 VS AM3+

Zdravim. Prosim o radu. Mam pc acer emachines ET 1352, potreboval bych zjistit jaka je v tomto pc zakladni deska.(pri hledani informaci o zakladni desce vzdy pise vyrobce neznamy) Nebo poradit, jestli muzu na patici AM3 osadit procesor s patici AM3+ predem dekuji za radu. Ted byl osazen AMD ATHLON II X2 250, 3.0 GH

Předmět Autor Datum
Ve značkových strojích bývají firemní základní desky a výrobce se obvykle neobtěžuje aktualizacemi B…
JoPe 24.05.2014 06:37
JoPe
Ty patice spolu jsou fyzicky kompatibilní (ten procesor tam dáš), ale to není tak mo důležité. Důlež… poslední
Mayhem 24.05.2014 12:00
Mayhem

Ve značkových strojích bývají firemní základní desky a výrobce se obvykle neobtěžuje aktualizacemi BIOSu pro podporu jiných CPU než těch, které dodával v sestavách v rámci příslušné modelové řady. Takže na 99.9% to nepůjde.

Ty patice spolu jsou fyzicky kompatibilní (ten procesor tam dáš), ale to není tak mo důležité. Důležité je, jestli ta deska procesor podporuje (v manuálu nebo na webu výrobce je seznam podporovaných procesorů a většinou i operačních pamětí). Ani do AM3+ desky tedy nemusí jít všechny AM3+ procesory. (zapojíš to, ale fungovat to nebude)

Co se mi povedlo vygooglit (z neoficiálních zdrojů, pouze nějaká fóra a různé pochybné stránky) je, že by tam teoreticky mohlo jít tohle:

-AMD Phenom II X3
-AMD Athlon II X3
-AMD Athlon II X2
-AMD Athlon II
-AMD Sempron

(Bacha na to, je to starý Sempron, ne ten, co se teď prodává)

Z toho plyne, že nemá upgrade moc smysl. Je to prostě starej komp a nevyplatí se tu upgradovat, bylo by to víc starostí, než užitku a to všechno ještě za předpokladu, že by tam šlapal ten Phenom (což není jisté).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru