Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pád systému, nedaří se reinstalace - poškozený HDD?

Zdravím,
Včera po příchodu z práce jsem zapnul PC a než jsem si stačil odskočit, koutkem oka vidím starou známou modrou obrazovku. Po následném restartu systém (Win 7 x64) naběhl, ale tím začaly pravé galeje. Otevírání a přesouvání oken bylo zpomalené a chvílemi zamrzávalo. Dokonce mi antivir hlásil, že se vypíná, ikdyž se tvářil pořád aktivní. Byl jsem rád, že jsem zálohoval pár důležitých věcí na externí HDD. I po dalším restartu to bylo nesnesitelné, tak jsem přistoupil k přeinstalování Windows. Vše šlo zprvu hladce, zformátoval jsem oddíl a instalace probíhala v pořádku až na její dokončení. Proběhl restart a když systém nabíhal s animovaným logem, tak se to seklo a opět restart. Zkusil jsem systém znova reinstalovat a opět stejný problém. Po každém restartu, když naběhla černá obrazovka s nabídkou spuštění (nouzový režim atd.), tak nahoře bylo napsáno, že se nepodařilo spustit systém z důvodu předešlých změn hardwaru nebo softwaru. Nevím, jak dál. Mám rovnou koupit nový HDD nebo se to dá ještě nějak řešit?

Moje konfigurace: AMD Athlon 4200 X2 64bit, ATi Radeon HD4650 1GB RAM, 4GB DDR2 RAM (před pár měsíci jsem přidával 2GB RAM a měnil grafiku, vše se chytlo bez problémů)

Předem děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Uplne nutne to nemusi byt hdd, zacni kontrolou pameti a zkontroluj zda je ve skrini vse dobre osazen…
rh 14.08.2011 11:19
rh
Díky, mrknu se na to.
Singovsky 14.08.2011 11:54
Singovsky
tak jsem přistoupil k přeinstalování Windows boze tak ty mas nejakou neznamou zavadu na svem PC a m…
RedMaX 14.08.2011 11:26
RedMaX
Děkuji Redmarxi za vstřícnou odpověď. Vidím, že jsi znalý, klobouk dolů. Bohužel, už se stalo a teď…
Singovsky 14.08.2011 11:53
Singovsky
Cast plati i pro tebe. Za prve, mas podezreni na disk a stale na nem mas nezalohovana data? Tak v p…
RedMaX 14.08.2011 13:08
RedMaX
Děkuju za odpověď. Vše důležité už mám zálohované na exteráku, takže to už není třeba. Mrknu na ty u…
Singovsky 14.08.2011 14:03
Singovsky
Zdravím, tak píšu, jak jsem slíbil. Neměl jsem na to dnes sice tolik času, kolik bych potřeboval, al…
Singovsky 15.08.2011 19:53
Singovsky
asi ano, ale nechapu proc jsi disk neotestoval utilitou od WD, kdyz mas WD Caviar Blue. Maji na webu… poslední
RedMaX 15.08.2011 22:43
RedMaX

tak jsem přistoupil k přeinstalování Windows

boze tak ty mas nejakou neznamou zavadu na svem PC a misto, abys zjistil co je spatne, tak reinstalujes Windows? No komu neni pomoci ....

Jinak klasicke dotazy, pokud je neco spatne:

Co bylo na modre obrazovce, jaka chyba?
Co je v prohlizeci udalosti?
Zkusil jsi test disku utilitou vyrobce?
Projel jsi to v nouzovem rezimu na viry?
Funguje PC v nouzovem rezimu?
Zkusil jsi live CD linuxu, jestl ipobezi system z live CD normalne nebo take ne?
.....

Samozrejme odpoved zname, nic z toho nevis a nic jsi nezkusil, protoze si to sel reinstalovat. A co chces ted radit?

Děkuji Redmarxi za vstřícnou odpověď. Vidím, že jsi znalý, klobouk dolů. Bohužel, už se stalo a teď bych se rád posunul trochu dál a nemyslel na to, co jsem mohl udělat. To mi bude platný až zase příště. jednoduše si představ, že bys byl teď v mé kůži, nevěděl bys nic, měl bys PC bez systému a měl bys něco podniknout. Tak a tohle bych rád věděl.

Cast plati i pro tebe.

Za prve, mas podezreni na disk a stale na nem mas nezalohovana data? Tak v prvni rade pripoj disk do jineho PC, nejakou moznost asi mas, kdyz sem pises (nebo treba u kamose) a odzalohuj vse co jsi nestihl predtim zazalohovat.

Myslim, ze utility na kontrolu disku jsou i takove, ktere se ti nabootujou po startu PC. Jdi na stranky vyrobce disku a prover to. Muze tam byt nejaka destruktivni hloubkova metoda testu, ktera zlikviduje data na disku, proto aby na nem nic nebylo.

Stahni live CD linuxu, typicky Ubuntu, po startu jeste nez to nacte samotne Ubuntu se tam da zvolit Memtest, prover pamet. Zkus nacist to Ubuntu a chvili v nem pracovat, nejak zatizit system, jestli to nespadne.

Pak napis, muzeme vymyslet podle vysledku neco dalsiho.

Samozrejme, jak mas hned v prvni odpovedi, proverit kabelaz, vyndat a zandat karty v PCIe, PCI, pamet, jestli neni neco uvolnene. Predtim vycistit PC od prachu - idealne stlacenym vzduchem.

Edit: Kdyz budes mit PC rozdelane, hned sem napis znacku a typ zdroje.

Zdravím, tak píšu, jak jsem slíbil. Neměl jsem na to dnes sice tolik času, kolik bych potřeboval, ale co jsem stihl, to jsem stihl. Vypadá to předběžně, že je přece jen poškozený HDD. Udělal jsem si bootovací flashku s linuxovým systémem PartedMagic a udělal test HDD. V atributu Raw Read Error Rate byla hodnota Raw Value O, což znamená, že je disk fyzicky poškozen. U některých položek byl v atributu Type status Pre-Failure. Samozřejmě jsem před tím zkontroloval celej vnitřek skříně, dotlačil vše možné do slotů, kabely atd. Pak jsem udělal kontrolu pamětí, která byla v pořádku. Přes Parted Magic jsem udělal formát a zkusil znova nainstalovat Windows. A tentokrát mi to v momentě, kdy se to tehdy seklo a restartovalo napsalo tohle:
Soubor: msrpc.sys
Stav: 0xc0000098
Info: Systém se nepodařilo zavést, protože požadovaný soubor chybí nebo je poškozen

Spustit systém v nouzovém režimu bohužel nešlo.
Takže uvažuji o tom, že zítra pojedu pro nový HDD, stejně jsem chtěl větší kapacitu.
Přikládám ti ještě celkový info o mém PC, které jsem vygeneroval z tý linuxový aplikace.

asi ano, ale nechapu proc jsi disk neotestoval utilitou od WD, kdyz mas WD Caviar Blue. Maji na webu verzi jak pro Windows, tak pro DOS, coz znamena, ze to lehce spustis, DOS nahodis na disketu nebo na USB flashku, nabootujes a spustis ten jejich soft, myslim, ze ten ti opravdu da 100% odpoved, zda-li je problem v disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru