Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pády grafiky

Cau, řeším tento problém už dost dlouho, ale stále bez nějakých velkých změn. Je taky dobré připomenout, že se můj problém vyvíjí a nějakým způsobem neustále "transformuje". Vytvořil jsem zde už několik vláken ve kterých sem se vždy zabýval součastnými problémy s grafikou (kdo chce, tak si to najde).
Ale abych to nějak shrnul: grafika Palit GT9800 512MB, procesor AMD 5200+, základovka ASUS M2N-E, zdroj Corsair HX650, dvě paměti po 2GB od Patriotu, toť asi vše potřebné. Dříve se mi stávalo, že po "n" minutách spuštění nějaké aplikace, které více zatěžovala GPU, že zčernala obrazovka a PC mi vypsal chybuvou hlášku, že ovladač zobrazení přestal reagovat a byl obnoven. Bylo jediné řesení, a to restartovat PC - poždeji jsem přišel na to, že ho stačí uspat a následně probudit. Stejný problém se u mě vyskytoval na win XP 32bit. a Vista 64bit., dnes i na win 7 64bit.
Včera jsem zaktualizoval ovladače GPU a NB (nForce 570 Ultra) způsobem, že jsem nejprve ovladače odinstaloval aby nedošlo k nějakým chybám. Můj problém se najednou radikálně změnil. Po spuštění jakékoli hry (od Far Cry 2 až po WoW) se mi chybová hláška vypíše ihned po spuštění, ale není třeba uspávat počítač a po zčernání hned obraz naskočí. Problém je v tom, že se GPU přenese do "zabržděného" režimu, začne pracovat na 50% a FPS se také sníží cca o 50%. Takže si zahraju, ale s omezenými detaily a to mi trochu vadí.
Napadá někoho softwarové řešení? Popř. nemá někdo starou grafiku výkonostně stejnou jako je moje (+-). Přes 1500 Kč nejdu. :D

Díky

Předmět Autor Datum
Jaký jsou teploty grafiky? Nepřehřívá se ti severní most?
Prasak 11.12.2010 19:15
Prasak
Teplota grafiky nepřesahne 45°C. A NB na ty moji desce topi prej normalne. Nevim kolik má, ale pasiv…
feller 11.12.2010 22:04
feller
Nepříjde mi, že je to kvůli teplotám. NB se nemůže přehřát tak rychle aby to způsoboval. To okamžité…
feller 13.12.2010 14:22
feller
Zkus ovladače karty znovu odinstalovat, potom dočistit Driver Sweeper. Nové ovladače stáhni /nainsta…
M-Pol 13.12.2010 14:37
M-Pol
No zatím to drží a grafika nehavarovala. Ještě udělám pár testů a pak napíšu. Jinak, tohle mě vážně… poslední
feller 13.12.2010 16:17
feller

Nepříjde mi, že je to kvůli teplotám. NB se nemůže přehřát tak rychle aby to způsoboval. To okamžité zčernání obrazovky se mi stalo až po přeinstalaci ovladačů grafiky (předtím se to projevovalo po delší době a výsledek byl odlišný).
Je to vážně divný problém a mě už nenapadaj jiný řešení. Na základě toho, co se mi stalo naposled, to vypadá jako softwarová záležitost.

Má někdo podobné problémy, popř. jak jste to vyřešili?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru