Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pár dotazů k Nokia Lumia 710

Ahoj, vím že to tady k počítačům sice nepatří, ale chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s tímto mobilem. Chci si ho koupit, ale zaráží mě pár věcí.

V recenzi bylo pár záporů, např že má slot na microSIM kartu. Co by to pro mě znamenalo, když mám obyčejnou SIMku?

Telefon nemá slot na paměťovky, takže má vnitřní pamět 8 GB z čehož si prý údajně systém něco vezme a na data zbyde asi jen 5 GB. Když si tam budu chtít nahrát nějaké písničky + nějake fotky a nebude tam už tolik volného místa, nezpomalí to chod mobilu?

Další zápor byl, že jsou zakázané přenosy souborů přes Bluetooth. Znamená to, že nebudu moct nic posílat přes bluetooth jinému mobilu?

Děkuju Vám za odpovědi.

Předmět Autor Datum
microSIM = buď si u operátora požádáš (a zaplatíš) novou microSIM kartu, nebo si půjčíš kleště a udě…
touchwood 04.09.2012 13:57
touchwood
Dík, s tou kapacitou jsem to myslel tak, že když mi zbyde jen dejme to mu 200MB volného místa, tak j…
krulis111 04.09.2012 14:09
krulis111
nezpomalí.
touchwood 04.09.2012 14:30
touchwood
Mikro SIM, nevim proc Apple oprasilo x let stary koncept a stado ovci se opici. Konkretne Lumia 710…
borsuk nereg. 04.09.2012 14:52
borsuk nereg.
T-mobile,o2 a ich sesterske podniky v cz/sk vydavaju bez problemov mini-micro-u-SIM karty,staci len…
audax 04.09.2012 17:28
audax
Díky moc za rady ;-) ještě bych měl poslední dotaz, ty mapy na GPS už jsou v telefonu nahrané, nebo…
krulis111 05.09.2012 13:07
krulis111
Nokia Drive pri prvnim spusteni vyzaduje stazeni mapovych podkladu, pote uz by mela bezet offline, v… poslední
borsuk nereg. 05.09.2012 13:43
borsuk nereg.

microSIM = buď si u operátora požádáš (a zaplatíš) novou microSIM kartu, nebo si půjčíš kleště a uděláš si ji sám z původní "velké" SIM.

kapacita: ano, tak to je. Nicméně 5GB je celkem dost místa, já mám na E7 ze 16GB volnou přesně polovinu, a to tam mám nahraná celkem dlouhá videa (100-200MB)

bluetooth: ano, to je omezení dané systémem. Je to prostě takto nastaveno, možná se to ve WP8 změní (to ale není předmětné pro tento mobil).

P.S.: osobně bych si počkal na nové modely, i když budou dražší.

Dík, s tou kapacitou jsem to myslel tak, že když mi zbyde jen dejme to mu 200MB volného místa, tak jestli se telefon nezpomalí, něco jako když je v PC na HDD nedostatek místa.

Jinak co jsem našel na netu, tak o té MicroSIM píšou, že T-mobile za ní chce 480kč, nebo si můžu od nich půjčit kleště a vystřihnout to zadarmo. Zítra se k nim zajdu poptat, jestli je to skutečně tak.

Mikro SIM, nevim proc Apple oprasilo x let stary koncept a stado ovci se opici. Konkretne Lumia 710 je rozmerove dost velka na to aby pojmula klasickou mini SIM, operator a kazdy lepsi mobil shop ti ji ale oriznou gratis, take ji mam oholenou, pripadna redukce zpet na klasiku se ale da dokoupit, ja ji mel u Lumie 710 pribalenou. S tim volnym mistem je to asi tak ze po aktualizaci na Tango Refresh ti zbyde neco malo pres 5GB, pokud tam nahrajes pres ZUNE dalsi multimedia, mista rychle ubyva, nicmene neni to tak tragicke, zalezi co kdo je zvykly v mobile skladovat, pripadne se nabizi vyuziti SkyDrive. Zaplnenost mobilu aplikacemi chod svizneho systemu nezpomali, multitasking je trochu odlisny napr. od OS Android, aplikace jakoby spi na pozadi, ale pamatuji si posledni stav, fotky ani pisnicky na rychlost behu systemu nemaji vliv. Co se tyce BT to slouzi jen ke sparovani napr. Hands Free, prenosu kontaktu apod. zadna multimedia nejsou podporovana.

Nokia Drive pri prvnim spusteni vyzaduje stazeni mapovych podkladu, pote uz by mela bezet offline, vyhledani cile ovsem vyzaduje stazeni dat. Vse to ale cele resi aktualizace, kdy navigace je potom skutecne offline. U Nokia map nevim, nikdy jsem je nepouzil. Nejlepe to overit u nekoho kdo ma cerstve aktualizovanou Lumii 710, ja uz ji nemam cca mesic a pul, od te doby se mohlo hodne zmenit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru