Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pískajúca uplne nova práčka Whirlpool AWE 86612

Zdravim,
Kupili sme uplne novu pracku Whirlpool AWE 86612 a pri prani vydava neprijemny piskajujci zvuk, no pri odstredovanie je to este horsie, je to naozaj dost neprijmne a je to pocut aj ked sa zavru dvere, o tejto pracke som pred kupou cital same dobre ohlasy a nikto sa nestazoval ze by bola hlucna skor naopak ze je dost ticha (heureka a najnakup)
Pri prani podla papierov by mala mat max. 59db. a pri odstredovani 76db. co nieje vela je to taky bezny priemer.
Ak je vnej vsetko nove tak loziska nemozu byt vybehane ani nic ine, odstredovanie davame len na 600-800 otacok hoci jej maximum je 1200 otacok. Moze byt problem ze nove loziska su nepremazane ???? Mam ju reklamovat ,? popravde nechce sa mi ju reklamovat lebo co budeme robit mesiac bez pracky, to je dost blbe.
Od whirlpoolu som cakal kvalitu a som dost sklamany, inak je ta pracka celkom ticha ani vibracie nema velke len ten piskajuci neprijmny zvuk.

Předmět Autor Datum
Od čeho ie záruka?
12 20.06.2013 19:46
12
a dali ste prec nejake ochrany bubna po rozbaleni pracky?
MM.. 21.06.2013 00:43
MM..
Pokud to není pračka s přímým pohonem bubnu, tak pravděpodobně píská řemen. Zkusil bych ho trochu ví…
Zerozero 21.06.2013 01:21
Zerozero
Pri napisani zavady do whirlpooolu mi prisla taktao odpoved ktora ma pekne nastvala: Dobrý deň. Vaš…
Michael9591 01.07.2013 01:47
Michael9591
Nevím, jestli si uvědomujete, jakou hlučnost představuje 76db, nebo jestli je to pro Vás pouze jakés…
mirektatra 01.07.2013 02:24
mirektatra
Ja len doplnim, ze 76dB je uz dost, pretoze 80dB sa povazuje za silny zvuk (vysavac pri tebe, hlasne…
fleg 01.07.2013 11:12
fleg
Zkoušeli jste ji pustit návštěvám? Zkoušeli jste si poslechnout nějakou pračku u známých? Mohlo by v…
Moas 01.07.2013 11:41
Moas
U nas v pivnici je Miele, ma dynamicky regulovane otacky, a nevydava ziaden zvuk. Ano Miele. Made in…
MM.. 01.07.2013 17:34
MM..
Dobrý den, máme podobný problém s pískáním pračky, kterou jsme si pořídili před 4 měsíci.. Jedná se…
Pajule 14.01.2014 11:24
Pajule
eco bubble, takže jsme předpokládali, že pračka bude jedna z těch kvalitnějších.. :-D poslední
jirka44 22.01.2014 19:01
jirka44
no my máme taky pračku Whirlpool a ta když odstřeďuje, je to jak když startuje letadlo :-D . Jenže j…
J.C. 14.01.2014 13:25
J.C.
Zdravím, aj takpovediac nové ložisko môže pískať. Stálo dlho na sklade alebo z výroby nemazané, no p…
tibko57 22.01.2014 18:25
tibko57

Pri napisani zavady do whirlpooolu mi prisla taktao odpoved ktora ma pekne nastvala: Dobrý deň.

Vaša pračka je bez závad.
Vybavená je komutátorovým motorom ktorého vlastnosť je že pri práci vydáva pískavý zvuk. Deklarovaná hlučnosť výrobku pri odstreďovaní je 76db.

Spoločnosť Whilrpool predáva aj zhora plnené pračky s označeným ZEN (pračka s priamym pohonom bubna) ktoré sú veľmi tichučké.
Na tieto skutočnosti Vás mal upozorniť predajca.

regards

Cize whirlpool si pekne aj nadalej bude predavat taketo shity pracky ktore vydavaju hrozny zvuk a ked chcete mat doma ticho kupte si pracku ZEN za 600 € euro alebo si dajte taku packu ako som kupil ja za 300 euro niekde do pivnice kde nieje pocut ani rev leva...... radili ste mi ze to moze byt remenom no neviem asi je vsetko ok ja ani neviem kde je remen do too sa pustat asi nebudem je nova takze pochybujem ze by bol zle napnuty remen.

Nevím, jestli si uvědomujete, jakou hlučnost představuje 76db, nebo jestli je to pro Vás pouze jakési číslo.
Ano,je vlastností VŠECH praček s komutátorovým motorem a elektronickým řízením otáček, že jak uhlíky, tak magnetický tok ve vinutí, dělají hluk. Není to schit, je to vlastnost této technologie. Levnější pračky (třeba ARDO), které mají "pouze" dvoje otáčky ždímání, mají "indukční" motory, které jsou levnější, jednodušší, tišší, ale mají zase jiná omezení a nevýhody.
Že Vám píská řemen, vidím jako málo pravděpodobné. "Vrzaly" dříve používané klínové řemeny, dnešní "drážkové" jsou tiché. Vrzavý zvuk se někdy ozývá u nových praček, když se tře prací buben o těsnění vkládacího otvoru při máchání a odstřeďování, protože při praní je "mazán" mýdlovou vodou. To se ale po krátké době upraví samo, stejně jako nezaběhnuté uhlíky motoru.

Zkoušeli jste ji pustit návštěvám? Zkoušeli jste si poslechnout nějakou pračku u známých? Mohlo by vám to třeba ukázat, že ty ostatní pískají "tak nějak podobně". A nebo zjistíte, že pískají některé ještě víc a nebo naopak tak děsivě nepíská žádná.
Upřímně řečeno já si spotřebiče vybírám právě s ohledem na hlučnost, protože mám rád klid. A přesto se mi i ty nejtišší zdají až moc hlučné a slyším je přes dvoje dveře. Ono je to asi subjektivní, jak kdo co vnímáme.

U nas v pivnici je Miele, ma dynamicky regulovane otacky, a nevydava ziaden zvuk. Ano Miele. Made in germany, ze ja to slovo uz v poslednej dobe pouzivam nejak moc casto :D
Whirlpool vyraba cim dalej tym vacsie sroty, mam taku kombi mikrovlnku+ruru od nich a to je fakt narez co sa tyka hluku nepocujem ani televizor a to som vo vedlajsej miestnosti. Ja tie cinske kramy uz asi fakt nebudem kupovat nikdy v zivote, vysavac mam uz miele a to je proste TICHUCKO pri vysavani.

Co sa tyka tvojho dotazu chod to porovnat s nejakymi inymi podobnymi prackami u znamych, rodiny, apod, alebo zavolaj ich na navstevu, nech to nejak porovnaju. Ale musia mat takuto s uhlikovym motorom. Ak to u teba kvici nenormalne silno tak by som to odniesol predajcovi s tym ze to neni ani porovnatelne s inymi kusmi podobneho vyrobku apod.
Alebo si daj nejaku predviest v predajni tam kde si to kupoval, proste ries to nejak s PREDAJCOM. S nim mas pravny vztah. Ne s whirlpoolom ti na teba mozu zvysoka kychat.

Dobrý den,

máme podobný problém s pískáním pračky, kterou jsme si pořídili před 4 měsíci.. Jedná se o pračku Samsung eco bubble, takže jsme předpokládali, že pračka bude jedna z těch kvalitnějších.. pískání je hrozně nepříjemné, je slyšet i přes zavřené dveře od koupelny. Volali jsme servis a servisák nám po názorném zapnutí pračky řekl: "to jako myslíte tohle? no tak to vůbec neřešte, to vám bude pískat pořád, není to závada".. Samozřejmě jsem mu začala vysvětlovat, že mi to úplně normální nepřijde a on mi na to odvětil, že pískají prý všechny nové pračky. Když jsem mu řekla, že jsem ještě od nikoho neslyšela, že by mu pískala pračka, tak mi řekl, že si toho ti lidi jen nejspíše nevšimli. Jenže toho si nejde nevšimnout. Chci se zeptat, zda už tento problém někdo z vás vyřešil?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru