Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod z XP na Vistu, problémy

V práci mi komplet vyhořel počítač, dostal jsem novej a nadupanej a instalační médium s Windows Vista.

Instalace OK, ale první dojmy hrozný. Je to celý přeplácaný, samej grafickej efekt.

Na základě Vladimirovejch článků jsem hned vytvořil "standardní účet" (bývalou terminologií z XPček "omezenej") a vše dělám v něm.

Opruz první třídy: po deseti minutách marné snahy zobrazit skrytý a chráněný soubory jsem se uchýlil k podlosti a optal se nápovědy, pak už to bylo během pár sekund.

Další opruz: defragmentace nic nezobrazuje. Je tam blbej dialog, že probíhá, s vtipem "několik minut až hodin", ale vůbec netuším, v jaké fázi defragmentace jsem. Hnus, velebnosti!

Co je naopak překvapivý: po deseti minutách hledání, kde nastavit síť (výchozí bránu, IP adresu, masku podsítě a tyhle čachry) jsem PC prostě vypnul. Pak mi to nedalo, zapnul a přihlásil jsem se a: bác ho, síť funguje "sama", prostě jsem jen spustil IE(*) a dostal se s ním na net.

Pavel

*IE je dobrej ke stažení Opery, pak už se nespouští :-)

P.S.: On to ani tak není dotaz, spíš jen povzdech. Pokud je někdo ve fázi přechodu na Visty, doporučuju se pořád obracet na nápovědu či hledat na Netu. Protože hledat nastavení v útrobách Vist je nad moje nervy.

Předmět Autor Datum
Defragmentaci jsem nespouštěl, ale jinak jsem žádné větší problémy "kde co najít" neměl. A i kdyby,…
Vladimir 14.01.2008 15:48
Vladimir
k defragmentaci.. tu jsem po půl roce používání visty včera otevřela a s úžasem jsem zjistila, že se…
merlouska 14.01.2008 15:51
merlouska
A to je právě to: otázka zvyku. Proč předělávat něco, co funguje a zákazník je zvyklej? Nejde mi o t…
Pavel 14.01.2008 16:43
Pavel
Ale prosim te, to by pak nebyla takova zabava. To poteseni z nalezeni reseni. Je to prece silene fad…
JR_Ewing 14.01.2008 16:56
JR_Ewing
Radši bych byl zticha, zkus si navyknout na unixový standard nebo třeba slackware a pak vlézt do /et…
Vladimir 14.01.2008 17:01
Vladimir
vyjmecne s tebou souhlasim, uz jsem to zkousel
JR_Ewing 14.01.2008 17:04
JR_Ewing
když já, coby člověk pracující s PC po dlouhá léta a snad ne zrovna BFU nemůžu najít zobrazení skryt…
Vladimir 14.01.2008 17:02
Vladimir
Vladimire, ty to ale trochu převracíš. Já neříkám "zlatý xpčka a zasraná Vista". Mluvím o tom, že je…
Pavel 14.01.2008 17:06
Pavel
Fajn, přihlásil jsem se do Visty abych se podíval jak "nelogicky" tato nastavení jsou. Skryté a syst…
Vladimir 14.01.2008 17:19
Vladimir
V XP jsou možnosti složky dostupný z Průzkumníka, z nabídky Zobrazit. Já tohle ve Vistě teda nemám.…
Pavel 14.01.2008 17:27
Pavel
Nechápu kde tyhle věci bereš. Z Průzkumníka v XP se přes nabídku zobrazit do žádných možností složek…
Vladimir 14.01.2008 17:32
Vladimir
Jo, tady jsem se sekl, nabídka Nástroje. Uznávám, moje chyba. K té síti to teď nezjistím, už nejsem…
Pavel 14.01.2008 18:15
Pavel
*IE je dobrej ke stažení Opery, pak už se nespouští Přesně :-D
marekdrtic 14.01.2008 16:55
marekdrtic
Nechci vidět ten dotaz, až budeš přecházet z hajzlpapíru na tři mušle...
pomip 14.01.2008 18:29
pomip
:-D:-D:-D
MaSo 14.01.2008 18:49
MaSo
Když si s tím neporadil ani takovej ranař jako Arnie, co teprve taková suchotina jako já... Pavel
Pavel 14.01.2008 18:56
Pavel
To nebyl Arnie, ale Sylvester...:)) poslední
MaSo 14.01.2008 19:02
MaSo

k defragmentaci.. tu jsem po půl roce používání visty včera otevřela a s úžasem jsem zjistila, že se dělá každý týden automaticky.. já čučela jak puk ::) A nikde jsem nezahlídla takové ty grafíky, které byly v XP.. prostě jen tabule, s nastavením intervalů defragmentace a čudlík na spuštění defragmentace teď hned.. ::)::)

A to je právě to: otázka zvyku. Proč předělávat něco, co funguje a zákazník je zvyklej? Nejde mi o to, že šlo o změnu, ale když já, coby člověk pracující s PC po dlouhá léta a snad ne zrovna BFU nemůžu najít zobrazení skrytých souborů a nastavení sítě, pak to stojí za hovno. Tečka.

Pavel

Ale prosim te, to by pak nebyla takova zabava. To poteseni z nalezeni reseni. Je to prece silene fadni, najit vsechno v /etc :-D

když já, coby člověk pracující s PC po dlouhá léta a snad ne zrovna BFU nemůžu najít zobrazení skrytých souborů a nastavení sítě, pak to stojí za hovno. Tečka.

Jistě, pojďme si na něco bezvýznamného zanadávat, xp rulez, vista sucks...

Vladimire, ty to ale trochu převracíš. Já neříkám "zlatý xpčka a zasraná Vista". Mluvím o tom, že je pitomost měnit takhle zaběhaný a funkční umístění dialogů pro nastavení. To v žádným případě není nadávání na něco bezvýznamnýho, ale naopak podstatnýho.

Jak by vypadal supermarket, benzínka, pošta atd., kdyby nějakej trotl rozhodl, že část vybavení přemístí naprosto nelogicky či nedosažitelně. Trvám na tom, že od MS je to pitomost k nasrání zákazníků.

Pavel

Fajn, přihlásil jsem se do Visty abych se podíval jak "nelogicky" tato nastavení jsou. Skryté a systémové složky se povolují úplně stejně jako v XP v panelu "možnosti složky" a nastavení sítě je o jeden klik dál a to naprosto logicky, našel jsem to okamžitě aniž bych to předtím dělal. Jde taky nastavit rozbalování nabídky Settings v nabídce start ala Windows 2000/XP, a pak je vlastnost síťovky dostupná okamžitě stejně jako ve Windows XP.

V XP jsou možnosti složky dostupný z Průzkumníka, z nabídky Zobrazit. Já tohle ve Vistě teda nemám. Našel jsem to přes Nápovědu, "zde klepněte...". Přitom nabídkaz Zobrazit v Průzkumníku ve Vistách je, ale tato možnost chybí (nebo jsem ji nenalezl).

Co se týká nastavení sítě, vlezl jsem do Uvítacího Centra, pak přes odkaz Připojit k internetu. Jsou tam průvodci, no nepodařilo se mi nikde najít nastavení sítě.

Vím, že nejsem sám, kdo má tyhle problémy, takovejch nešťastníků je víc. Já nemám v práci čas hledat tohle nastavení. Mám PC na to, abych na něm pracoval, ne abych zjišťoval experience s výrazem wow na rtech.

Pavel

Nechápu kde tyhle věci bereš. Z Průzkumníka v XP se přes nabídku zobrazit do žádných možností složek nedostaneš, to si pleteš s Windows 98 - od Windows 2000 výše je to v Nástroje, ne Zobrazit. A ve Vistě také.

Proč bych měl lézt do nějakého uvítacího centra, žádní průvodci přeci nikdy nefungovali ani ve Windows XP - otevřu si ovládací panely, tam vidím Network and Sharing Center (jediný co má v názvu network, tak tam kliknu) a tam je "Manage Network Connections". Tam jsem ale lezl speciálně kvůli Tobě, jinak jsem zvyklý mít všechny síťovky v nabídce start přes výsuvné menu v nastavení, to jde už od Windows 2000 a ve Vistě také.

Pavle, tohle prostě není chyba Vist...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru