Avatar uživatele
antihabsburg

Před týdnem jsem koupil osobní auto.Zákonně pojistit ho jdu až nyní.Je tedy možné pojištění uzavřít o týden zpět?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 4121 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mia.F

Nikoliv. Pokud prodávající zrušil pojistku ke dni prodeje, bylo auto týden nepojištěné. Připravte se na pokutu od ČKP a především děkujte bohu, že jste nezpůsobil žádnou nehodu. Jinak ČKP posílá pokuty cca po roce až dvou od začátku nepojištěného období, takže určitě nečekejte dopis od ČKP za měsíc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Auto pojistit zpětně nelze. Na žádný dopis od ČKP nečekejte, oslovte je sám, situaci jim vysvětlete, napište jim, že jste s vozidlem nejezdil a nemohl jste jej pojistit, protože jste neměl velký TP. Požádejte je, ať vám vypočítají pojistné za ty neplacené dny. Zeptejte se původního majitele, ke kterému dni pojistku zrušil. Nezaplacené dny uhraďte po dohodě z ČKP na účet ČKP. Vše s nimi řešte písemně, poštou a doporučeně.
Pro příště buď si velký TP ofoťte a s kopii uzavřete pojištění, nebo si ho vezměte hned při prodeji a nechte si od kupujícího vystavit plnou moc k odhlášení vozidla na vás. Pak celou věc vyřešíte na dopravce sám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

antihabs,
Nelze pojistit vozidlo zpětně.
pokud jste již volal na čkp, nebo se chystáte, tak zjistíte, že je to zbytečné. Pokud nebude zahájem případ, tak nic nepořídíte. Důležité je, zdali jste provozoval vozidlo po dobu co nebylo pojištěno, nebo nikoliv. Ujiš´tuji Vás, že mám za sebou stovky případů s čkp a něco o tom vím.
Na přesný postup by jste musel doplnit info.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava