Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání CPU v Notebooku

Zdravím,
mám notebook HP Envy 17 s i5 2410m a HD6850. Mám ho asi půl roku a od té doby jsem zaznamenal docela velké zahřívání notebooku. Poslední 3 měsíce jsem na notebooku moc nedělal, protože jsem ho nějak nepotřeboval. Teď, jelikož mi odešla deska na mém stolním PC, ho používám a zahřívání přetrvává. Na netu jsem se dočetl, že s ENVY 17 má hodně lidí problémy, co se týče přehřívání. Rady zněly : přepastovat a vyčistit větrák. To jsem dnes udělal, ale nějakých razantních změn, jak jsem očekával, se nedostalo. Ale lidi, co si to přepastovali, dosáhly daleko menších teplot. Tak nevím, kde je problém. Ventilátor je čistý, procesor i grafika je přepastovaná. V IDLE mám podle SpeedFanu : GPU 56° , CPU 58°/55°. To by šlo. Jenže jakmile zapnu nějakou hru, klidně i málo náročnou, teploty CPU po chvíli vyletí na 90° a po chvíli hučení ventilátoru na nejvyšší otáčky se notebook začne kousat a tak po minutě to přestane.
Vím, že notebooky nejsou na hry, nebo nedá se od nich očekávat výsledky jako u desktopu, ale HW na hry má.

Zkoušel jsem i kvalitní chladící podložku, ale nic nepomohlo.

Už si nevím rady tak hledám pomoc zde.

Předmět Autor Datum
Měl jsi to jen vyčistit od prachu a ne přepastovávat, to ti někdo poradil pěknou kravinu. Čistí se n…
Prasak 25.12.2012 20:21
Prasak
Kdyby byl v záruce, tak to nedělám. A kdyby jsi viděl, jak vypadala pasta na CPU a GPU, tak by jsi t…
TwiggyR 25.12.2012 22:21
TwiggyR
A jak vypadala? Byla tvrdá? Však to nevadí. Nesmí být vydrolená a to se nestane, pokud je chladič do… poslední
Prasak 26.12.2012 00:02
Prasak
Chyba může být i v ne 100% sedícím chladiči. Ten notebook asi nebyl kupovaný u nás, hádám (viz možno…
VN 25.12.2012 20:27
VN
Chladič jsem přidělal dobře, toho bych si všiml. S biosem nevím, ale neřekl bych, že by to bylo špat…
TwiggyR 25.12.2012 22:24
TwiggyR

Měl jsi to jen vyčistit od prachu a ne přepastovávat, to ti někdo poradil pěknou kravinu.
Čistí se nejen ventilátor, ale hlavně žebra chladiče. K těm se dostaneš tak, že notebook rozebereš. Někdy to stačí profouknout stlačeným vzduchem. Tím přepastováním sis pravděpodobně zavařil, protože jsi to mohl reklamovat. Pokud v servise poznají, žes do toho hrabal, tak ti reklamaci nemusí uznat a naúčtují ti opravu za prachy, pokud o to budeš stát.

Chyba může být i v ne 100% sedícím chladiči. Ten notebook asi nebyl kupovaný u nás, hádám (viz možnost servisu)? Respektive, pokud chladič sedí dobře, co ovladače, popřípadě možnosti (nabídka) novější verze BIOSu (např. oprava nějaké chyby v chování ventilátoru apod.)?

Chladič jsem přidělal dobře, toho bych si všiml. S biosem nevím, ale neřekl bych, že by to bylo špatným chováním ventilátoru. Ventilátor jede na plné kule při velké zátěží, ale stejně se to začně někdy kousat, takže on to nestíhá chladit. Spíš to bude šmejd, nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru