Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání HP635

Ahoj. Mám HP635, AMD Athlon II P360 Dual-Core Processor, 4GB RAM, AMD Radeon HD 6370 M. Při hraní (nezávisle na tom jak je hra náročná) mi pravidelně rapidně klesají FPSka, cca každé 2 minuty zhruba na 20 sekund a tak pořád dokola (až třeba na 3FPS). Na různých fórech jsem už zjistil že nejsem jediný, a někdo psal že notebook vysál, hodil na chladící podložku a problém byl vyřešen. Prý to způsobovalo přehřívání grafiky. Tak jsem si stáhl SpeedFan a zjistil jsem že my teplota GPU pravidelně stoupá až na 100 C! Napadlo mě teda že bych mohl mít větrák zanesený prachem ale nerad bych se v něčem šťoural jelikož se v tom nijak moc nevyznám. Ještě bych rád podotkl že to dřív nedělalo. Vím že se problém spíše týká hraní na které je speciální sekce, ale myslím že problém bude spíš v HW tak mi přišlo logičtější to dát sem. Nějaké rady prosím :) dík za čas.
Změna předmětu, původně: Přehřívání (touchwood)

Předmět Autor Datum
Bohužel, tyhle modely se čistí dost blbě. Tady je dílenská příručka. Pokud nepomohlo profouknutí, bu…
touchwood 30.12.2012 19:13
touchwood
OK dík za radu, radši to hodím někam do opravny.
Crint 30.12.2012 19:20
Crint
mas chladic zaneseny prachem poslední
MM.. 30.12.2012 19:30
MM..

Bohužel, tyhle modely se čistí dost blbě. Tady je dílenská příručka. Pokud nepomohlo profouknutí, budeš to muset celé rozebrat.

http://www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/environ ment/productdata/Countries/_MultiCountry/disassemb ly_notebo_2011422153750.pdf

edit: technicky je třeba: rozebrat spodek, odebrat klávesnici, odebrat kryt klávesnice, odpojit desku a vytáhnout ji. Sundat OPATRNĚ chladič (budeš muset odstranit starou pastu a nanést novou), a vyčistit větrák plus tělo výměníku (žebra). Složení jde obráceným postupem.

I tak je hodně velká otázka, jestli to pomůže. Osobně doporučuju nechat to na někoho, kdo to umí, protože tohle je docela hustá záležitost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru