Avatar uživatele
Dodopolasek

Přehřívání komponent v PC

Skvěle fungující počítač při běžných věcech má velký problém s teplotou snad všech komponent při náročné nové hře a po čase dokonce vypne. Nejhorší je nějaké vzdálené čidlo označené jako REMOTE, které ovšem nejde vypátrat. Otevření case a zapnutí klimatizace s natočením do case vše řeší, nikoli všakk konfortně ☹ Vnitřní větráky dodány na vyřešení problému ale nedostačují, co s tím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4389 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Nevěřím, že to nejde. Spíš tam bude nějaká zásadní chyba. O řešení AF toho bylo napsáno dost, takže nemá význam se opakovat. Přidávám odkaz, kde jsou základní principy popsány i s obrázkama.
Směr zepředu dozadu, mírný podtlak, zalepit bočnice, uspořádat kabely, podle možnosti použít pulzní regulaci PWM, velmi malé množství nové pasty.

Zdroj: http://www.pocitace-tuning.cz/inpa­ge/jak-spravne-odvetrat-case/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ondra07

Zanes to do servisu, tam na to mají nějakou speciální pastu chladící. :) Byl jsem s notebookem, namazal mi ho a od té doby je to zatím v klidu, ale vždycky si pod něj dám nějakou podložku, aby se líp odvětrával…
Ani jsem za to neplatil… Dej to do servisu, tam ti poradí, co s tím :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
KdoSiOdJinud

zkontroluj takové drobnosti jako jestli sedí chladič na procesoru a není malinko zvrtlý, teplovodivá pasta (injekce na 2 dávky cca. 50kč), prach jsi určitě vyčistil a bednu neopírej průduchy o stůl, zeď apd.

Zaměřil bych se na ten procesor jeslti sedí :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek