Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přeinstalovat Android z 4.0.4 na Jelly bean

Zdravím.

Mám smartphone Sony Xperia Sola MT27i a chtěl bych ho přeinstalovat na Jelly Bean nebo Kiktat ale tak nejak pochybuju že by to utáhl bez sekání. O Jelly bean jsem se dlozveděl že by to mobil utáhl. Prohledal jsem google a našel spousty návodů ale na většině z nich se odkazujou na jakýsi web, který má údajně obsahovat odkaz na stažení jak Android Jelly Bean tak Kiktat přes nějaký Cyanogenmod. Jenomže tento web nefunguje. Nemáte někdo nějaké zkušenosti jak bych se k tomu programu pro Xperia Sola mohl dostat? Předem díky.

Předmět Autor Datum
Osobně provozuji Cyanogenmod 11 KitKat na LG Optimus One(Řečeno laicky,čtyři roky starý klump s 600m…
alcapone 07.04.2014 20:51
alcapone
Hezký večer, vůbec netušíš, do čeho jdeš. To, co chceš udělat, je instalace alternativní ROM. Ta je…
Potkan007 07.04.2014 20:56
Potkan007
S tím je spojeno i to, že se nestává příliš často, aby všechno perfektně fungovalo, ... Tvuj koment…
RedMaX 07.04.2014 21:22
RedMaX
To je moje zkušenost, až tak zprasený systém jsem od výrobce nikdy neměl. U HTC Sensation byl problé… poslední
Potkan007 07.04.2014 21:42
Potkan007

Osobně provozuji Cyanogenmod 11 KitKat na LG Optimus One(Řečeno laicky,čtyři roky starý klump s 600mhz procesorem) a nemám s tím sebemenší problém.Ano,je to trochu pomalejší to je sice pravda ale alespoň pro mě byl rozdíl v rychlosti tak malý,že jsem ho skoro ani nepostřehl.

Cyanogenmod má úžasnou výhodu v tom že je za prvé už ROOTnutý a je v něm už přednahrátý OC kernel.To znamená že pokud se Ti výkonu nedostává,můžeš zkusit trošku popohnat procesor.Ale stejně jako u počítačů platí pravidlo,že přetaktovávat se má s rozumem a nepokoušet se o žádné extrémy.Je třeba znát rezervy Tvého procesoru.Když si na tom dáš záležet,výkon bude o něco větší ale pozor!Zkracuje se tím výdrž baterie takže budeš muset nabíjet founa častěji.
Já si přetaktoval Optima na 728mhz z původních 600 a když nepoužívám WiFi tak mi ty dva dny bez nabití vydrží.Jinak nabíjet přes noc.

Teď ale k samotnému upgradu.Zkusil bych pohledat tady:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2 476371

Hezký večer,
vůbec netušíš, do čeho jdeš. To, co chceš udělat, je instalace alternativní ROM. Ta je od komunity, která ten telefon na rozdíl od výrobce dál podporuje. S tím je spojeno i to, že se nestává příliš často, aby všechno perfektně fungovalo, jinými slovy daní za novější systém bývá nižší stabilita, nižší spolehlivost funkcí, některé vlastnosti nemuseli zprovoznit vůbec, často to bývá třeba automatická regulace jasu displeje.
Rychlost systému je u takových ROM závislá na odladění, ne na konkrétní verzi. Naopak KitKat by měl proti starším verzím 4.X lépe fungovat na zařízeních s RAM 512 MB. V pokusném telefonu (600MHz ARMv6, 512 MB RAM) jsem zkoušel Android 4.4.2 a byl velice pomalý, padal. Verzi 4.3.1 odladili velice dobře, funguje rychleji, než původní 2.2.2 od výrobce telefonu, jenom automatickou regulaci jasu displeje nerozchodili.

Telefon má od Sony Android ICS, takže není důvod brát na sebe rizika spojená s přehráváním, novější systém vůbec ničemu nepomůže, protože neexistují aplikace, které by potřebovaly novější Android, než ICS. O co nejnovější verzi systému tu předpokládám jde. Druhý častý důvod je zbavení se grafické nástavby od výrobce, ta telefon dokáže slušně zpomalit a mnohdy je méně přehledná, než čisty systém.

S tím je spojeno i to, že se nestává příliš často, aby všechno perfektně fungovalo, ...

Tvuj komentar bych podtrhl, akorat tato veta je sporna, ja jsem naopak u Kulhawyho zazil, ze uzivatelske ROM funguji lepe nez od vyrobce a take se komunite podarilo rozbehnout nektere funkce telefonu, ktere se nepodarilo rozbehnout vyrobci. :-D

To je moje zkušenost, až tak zprasený systém jsem od výrobce nikdy neměl. U HTC Sensation byl problém s automatickou regulací jasu a telefon se moc rychle vybíjel, protože se nedokázal ani v jedné smysluplné ROM uspat. ZTE Blade má obecně problém s automatickou regulací jasu, telefon se zapnutou regulací nabootuje, ale po prvním uspání se probudí bez podsvícení. Ale uznávám, že jsou i zařízení, kde hůř nemůže být Například Lenovo totálně podělalo ThinkPad Tablet. Člověk si připlatil, čekal od řady ThinkPad slušnou podporu a odladěný systém. Bohužel se ani jedno nekonalo. Vydali 3.1, potom 4.0.3 a tím skončili. Systém se i na relativně použitelném hardwaru seká (Tegra 2, 1 GB RAM), v Antutu ostatní Tegry 2 dosahují 6000 bodů, ThinkPad stěží 4000. Už se dlouho přemlouvám k přeinstalování na Cyanogenmod. Je to tuším 4.0.3, ale prý mnohem lépe odladěný, funguje naprosto všechno včetně pera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru