Avatar uživatele
anonym

Překročení rychlosti o méně než 20km/h mimo obec,jaký je postih?

jedná se o překročení rychlosti na jižní spojce osobním vozidlem v 9 případech

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5229 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

Mírné překročení rychlosti by se od příštího roku mohlo obejít bez bodového postihu řidičů. Navrhuje to ministerstvo dopravy. Dnes hrozí po překročení rychlosti do 20 kilometrů za hodinu v obci a do 30 mimo ni pokuta tisíc korun a ztráta dvou bodů. Policie v současnosti takto trestá i případy, kdy řidič překročí povolenou rychlost i jen o několik málo kilometrů za hodinu. A to přesto, že tachometry prakticky všech vozidel neukazují přesně.

Po třech letech fungování bodového systému tedy ministerstvo dopravy ustupuje. Navrhuje nestrhávat zmíněné dva body tomu řidiči, který poruší povolenou rychlost o pět kilometrů za hodinu. „Pokud by došlo k překročení rychlosti do 5 km/h, tak by tento přestupek nebyl ohodnocen trestnými body, pouze pokutou,“ potvrdil České televizi Jakub Ptačinský z tiskového odboru ministerstva.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jkjk

Pokud myslite prazskou Jizni spojku, ta je v obci. Jde o prestupek §22 1) f) 4. zakona o prestupcich; tedy pokuta od 1 500 Kc do 2 500 Kc (body zadne). Prestupek vam ale musi jednoznacne prokazat, na coz pouha fotografie s nezretelnym oblicejem nestaci, taky mohla zrovna ridit osoba blizka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek