Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přenest nastavení pro uživatele

Dobrý den , dnes jsem reinstaloval systém a při instalaci OS jsem zadal heslo admina. Pak jsem celý den instaloval programy a různě upravoval. Pak ale nastal problém při vytvoření uživatelského učtu neumím přenést nastavení plochy se vším všudy. Když vytvořím ůčet správce tak bych potřeboval vše najednou přenést a nebo se toho administrátorského ůčtu zbavit. Prosím o radu.
Ale protože jsem lajk , když tak trochu podrobněji , máte-li někdo čas se tím zabívat. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Nebolo by odveci povedat nam, aky je to OS a aku lokalizaciu pouzivas. Ak je to WinXP Prof (tusim t…
2laak 02.12.2006 07:52
2laak
+ by si mohol presne napisat co za nastavenia chces zalohovat. tento sprievodca ti ulozi systemove n…
2laak 02.12.2006 07:58
2laak
Výše popsaný Tulákův postup asi bude fungovat taky, ale správně se to dělá takto: 1. vytvoříš jeden…
touchwood 02.12.2006 10:21
touchwood
presne tak
jozo 02.12.2006 11:23
jozo
fajn dík to sem neznal:-D
MM_tank 03.12.2006 14:57
MM_tank
Tu to mas primo od zdroje: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;c s;836383
Abox 02.12.2006 11:12
Abox
Chcel by som upozornit na zaujimavy problem, ktory som si vsimol pri reinstalacii xp prof so sp1 (mo…
fleg 02.12.2006 11:21
fleg
jistě, protože nová instance Windows má nové číslo SID, a proto logicky uživatelské účty spojené se…
touchwood 02.12.2006 15:54
touchwood
A proto se pred kopirovani musi prevzit vlastnictvi. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=…
Abox 02.12.2006 18:35
Abox
Trosku to zkusim objasnit. Uzivatel neni v systemu registrovan svym jmenem, podobne jako v siti neni…
Jan Fiala 02.12.2006 20:14
Jan Fiala
to mi je jasne to premenovanie resp fakt ze uzivatel nie je registrovany pod menom. nie je mijasny f…
fleg 03.12.2006 15:33
fleg
to je přece už jen extrapolace.. uživatelé jsou definováni pomocí SIDs. Každý systém má své vlastní…
touchwood 03.12.2006 15:44
touchwood
v tomto sa prave mylis. ku kontu pristupovat ide ale novy uzivatel nesmie byt rovnaky ako stary. ak… poslední
fleg 03.12.2006 19:03
fleg

Nebolo by odveci povedat nam, aky je to OS a aku lokalizaciu pouzivas.

Ak je to WinXP Prof (tusim to funguje aj v Home), tak potom by si mohol vyskusat "Files and Settings Transfer Wizard". Najdes ho v ponuke START > All programs (Vsetky programy) > Accessories (Prislusenstvo) > System Tools (Systemove nastroje?) > Files and Settings Transfer Wizard (toto fakt neviem ako prelozit spravne do slovenciny) Je to sprievodca ulozenim nastaveni. Neviem vsak, ci to umoznuje prenasat nastavenia len jedneho uzivatela ale za pokus to stoji.

vela stastia :-)

Výše popsaný Tulákův postup asi bude fungovat taky, ale správně se to dělá takto:

1. vytvoříš jeden účet (s heslem, nesmí se automaticky zavést po startu), který nastavíš jak chceš (ikonky, plochu, panely nástrojů apod.)
2. restartuješ PC
3. přihlásíš se jako administrátor
4. ovl. panel systém -> upřesnit -> tlač. profily uživatelů
5. zde označíš vzorový profil a stikneš tlačítko "kopírovat", nalistuješ cestu do profilů a dopíšeš cestu pro defaultní profil (typicky C:\Documents and settings\Default user) a stiskneš ok.
6. dojde ke zkopírování profilu

Nyní, pokaždé když vytvoříš nového uživatele, se použije tvůj nový "default user" profil a zkopíruje se do profilu nového uživatele. Pokud již uživatele máš a mají profil už vytvořený, stačí zazálohovat jejich data z dokumentů, plochy apod. (případně celý starý profil) a profil smazat na stejném místě jako v bodě 4.

Chcel by som upozornit na zaujimavy problem, ktory som si vsimol pri reinstalacii xp prof so sp1 (mozno to robia aj ine verzie). Pri vytvoreni uctu rovnakeho mena ako bol povodny sa novy ucer premenuje. Napr predtym sme mali uzivatela user tak v novom pc to nebude user ale user.nazov_pocitaca. Resp sa takto premenuje jeho zlozka v D&s. A teraz pride ta pikoska. Stare D&s uzivatela user nevie system precitat a tym padom sa odtial neda nic rucne kopirovat. Celkom dobre nechapem vyznam blokovania taketoho uctu v novom systeme.

jistě, protože nová instance Windows má nové číslo SID, a proto logicky uživatelské účty spojené se starým SIDem nezná, a pokud již existuje profil stejného jména (starý), tak vytvoří profil nový. V NTčkách to nebylo jméno PC (nebo domény), ale suffixy .001 ,.002 atd.

Trosku to zkusim objasnit.
Uzivatel neni v systemu registrovan svym jmenem, podobne jako v siti neni pocitac registrovan jmenem, ale obe veci jsou delany pomoci jednoznacneho cisla - SID. Pri vytvorni uctu vznika jedinecne cislo a k tomuto cislu je jmeno prirazeno.
Jakmile smazes uzivatele a zalozis noveho se stejnym uzivatelskym jmenem, pro system je to uplne jiny uzivatel. Proto system nepouzije existujici profil uzivatele, ale vytvori novy.

To stejne plati i pri pouziti domeny. Lkalni uzivatel je napr. "Karel", domenovy uzivatel je take "Karel". Ted zalezi na tom, ktery uzivatel se prihlasi drive. Tomu se v pocitaci vytvori adresar \Document and Settings\Karel\...
Pro druheho uzivatele se vytvori adresar identifikovany navic jmenem pocitace nebo jmenem domeny - \Document and Settings\Karel.DOMENA\
Pokud by se nejaky ucet Karel zrusil a vytvoril znovu, zacaly by se adresare navic cislovat.

to je přece už jen extrapolace.. uživatelé jsou definováni pomocí SIDs. Každý systém má své vlastní SID, navíc vytvoření nového uživatele namísto starého, byť se stejným jménem je vždy s náhodně vygenerovaným NOVÝM SID. Proto jsou ty profily nečitelné, protože defaultně má na profil právo jen majitel a administrátor. A protože po reinstalaci OS je i admin nový, nejde bez převzetí vlastnictví a nového nastavení práv do složky přistupovat.

v tomto sa prave mylis. ku kontu pristupovat ide ale novy uzivatel nesmie byt rovnaky ako stary. ak ja mam na starom systeme uzivatelov user a user1 a na to nainstalujem novy system s uzivatelom user tak do d&s stareho uzivatela user sa nedostanem ale do user1 v pohode. myslim skor ze novy system pri tvorbe noveho uzivatela zaregistruje uz vytvoreny adresar rovnakeho usera a tento znepristupni z "bezpecnostnych" dovodov. zda sa mi to vsak divne kedze druhe konta su stale citatelne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru