Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přenos zálohy OS Windows 7 na nový SSD

Zdar a sílu. Koketuji s myšlenkou koupit SSD http://www.softcom.cz/produkt/ocz-ssd-agility-3-se ries-120gb-sata3-mlc-25cteni-525mb/s-zapis-500mb/s / a nevím, jestli je možné na ten SSD "natáhmout" zálohu, vytvořenou v Acronisu na běžném SATA HDD, anebo jestli bude nutné udělat novou instalaci OS. Záloha je menší, než kapacita SSD. Potěšilo by mě, kdybych to mohl "jenom" přesunout (cca 40 GB). Díky.

Předmět Autor Datum
Nevim, jestli zvoleny ssd je zrovna idealni, ale ano jde to. Zalohu z True image proste obnovis na S…
RedMaX 06.04.2012 18:09
RedMaX
Díky za reakci. Já jen, že jsem někde (už nevím samozřejmě kde to bylo) četl, že existue snad nějaká…
IQ37 06.04.2012 20:22
IQ37
Ano, tyka se to toho zarovnani, sam jsem SSD "instaloval" timto zpusobem, teda True Image zaloha ze…
RedMaX 06.04.2012 20:32
RedMaX
Někteří výrobci dodávají SSD disky v tzv. notebook/desktop kitu, tedy s klonovacím SW a externím USB… poslední
host 06.04.2012 20:49
host

Nevim, jestli zvoleny ssd je zrovna idealni, ale ano jde to. Zalohu z True image proste obnovis na SSD, pro jistotu si posleze v Crystaldiskinfo zkontroluj, ze je zarovnani OK. Taky se to nemusi libit windowsum a muzou potrebovat obnovit aktivaci, nicmene nemel by to byt vetsi problem.

Díky za reakci. Já jen, že jsem někde (už nevím samozřejmě kde to bylo) četl, že existue snad nějaká rozdílná struktura těch disků (podrobnosti opět nevím). Ještě se o tom budu trošku informovat, ale prozatím díky. Ono když to nakonec nepůjde, tak proběhne nová instalace systému. Prozatím to není akutní - jak jsem psal - je to jen ve výhledu.
Proč není ten disk ideální a který tedy je? Pokud vůbec nějaký SSD je vhodný. Vím zhruba o problematičnosti všeobecně.

Ano, tyka se to toho zarovnani, sam jsem SSD "instaloval" timto zpusobem, teda True Image zaloha ze systemoveho HDD a obnova na SSD, pote se v Crystaldiskinfo zobrazilo OK, takze jsem nic dal resit nemusel.

Venuji se tomu na PCtuningu, pocti si.

V soucasne dobe Intel 520 a Crucial M4, SSD s radicem SandForce jsou vyjma Intelu (vlastni odladeny firmware) problematicke.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru