Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přerušený komín

Dobrý den!
Bydlím v dvoupodlažní cihlové bytovce ve druhém patře a rád bych si pořídil krbová kamna na dřevo. Mám však problém s komínem. Můj komín je přerušen u souseda pode mnou - kdysi dávno tam byla nějaká vojenská svobodárka a komín je přerušen zazděným rozvaděčem pro akumulační kamna. Tato úprava byla provedena ještě před nastěhováním mě i souseda a vybourání rozvaděče je dost nereálné. Předchozí uživatel bytu o tomto zřejmě nevěděl, topil tam patrně desítky let v kamnech na uhlí. V komínu je v současnosti cca 150cm sazí od rozvaděče ke mně do bytu, protože je nelze vymést vymetacím otvorem ve sklepě.Chtěl bych se zeptat na nějaké řešení - vyvložkování komínu s vymetacím otvorem u mě v bytě a podobně. Jak už jsem uvedl, používal bych pouze krbová kamna a topil výhradně dřevem. Potřeboval bych vědět, jak tento problém co nejjednodušeji vyřešit. Děkuji předem za rady!

Předmět Autor Datum
V podstatě jste si odpověděl sám. Komín vyvložkovat, nový vybírací otvor prorazíte u sebe na patře.…
sHpy00n 17.10.2011 18:48
sHpy00n
Dobrý den. Bydlím v třípodlažní cihlovém domě v třetím patře a ráda bych si zbourala komín v kuchyni…
Tatána Kolářová 27.02.2014 10:11
Tatána Kolářová
Tatáno, tak jsem kouknul do křištálové koule a .. stále nevidím ten detail jak je komín zapraven do… poslední
milan.cukrar 27.02.2014 16:36
milan.cukrar

V podstatě jste si odpověděl sám. Komín vyvložkovat, nový vybírací otvor prorazíte u sebe na patře. Před tím odsát z komína nastřádané saze a průduch v úrovni podlahy zaslepit. Důrazně ovšem doporučuji prohlídku a konzultaci s kominíka na místě.

Dobrý den.
Bydlím v třípodlažní cihlovém domě v třetím patře a ráda bych si zbourala komín v kuchyni,na střeše je zrušen jen na půdě stojí zbytek půlka komínu.Tak bych potřebovala Váš názor,ale mám za to,že se tím snad nic nepoškodí,když komín rozebereme.A ještě bych potřebovala vědět čím zpevnit strop a podlahu,aby se strop a podlaha nepropadla.Děkují předem za Vaše rady rady.

Tatáno,
tak jsem kouknul do křištálové koule a ..
stále nevidím ten detail jak je komín zapraven do zdi. Mám to nějak rozmazané.
ale tedy jen to co vidím. Komín rozeberete, otvor zapravíte dle možností. Zpevnit strop není třeba. Zapravení otvoru je mnoho možností. Zespodu dáte polystyren 10-20cm a vypěníte. Poté běžně začistíte. Na půdě prostor zabetonujete.
Takto obeceně, přesný postup můžu stanovit, až se koule dokáže zaostřit na Vaší stavbu.

(máte fotky?)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru