Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přestal fungovat router (asi), nebo je problém jinde?

Stálého zdraví, jsem připojen k internetu přes wifi síť, mám 2 PC připojený přes router Asusu RX 3041 (mám tam nastavenou pevnou IP adresu, bránu, dns, v PC všechno auto). Fungovalo to v poho, v poslední době připojení tuhlo a byly výpadky, což jsem přičítal poskytovateli, který se ovšem dušoval, že oni maj všechno v poho.
Zkusil jsem zapojit rovnou svoje hlavní PC s Win 7 k wifině (samozřejmě zadal příslušné hodnoty) a nic. Ovšem pak jsem to zkusil na starý plečce s Win 2000 a to po týhle operaci začlo fungovat!
PC s Win 7 se mi prostě přes spoustu pokusů s připojením napřímo k wifi rozchodit nepodařilo, ovšem totéž PC jsem nabootoval se starou verzí XP, co jsem tam nechal, a ono to fungovalo! Tak jsem zkusil zapojit zpátky router a v těch XP to fungovalo zase. Nabootoval jsem do Win 7 a samozřejmě nic. Následně po novém pokusu v XP to s routerem nechodilo opět.
Připadám si už jako naprostej magor! Mám za to, že router je nějakej vadnej, i když se k němu bez problémů připojuju, měním hodnoty, restartoval jsem ho, resetoval do factory settings a všechno.
Hlavně by mě zajímalo, jestli když koupím novej router neskončím úplně stejně, tentokrát ale už asi u Chocholouška.
Má někdo tušení, kde může být zakopanej psík?

Předmět Autor Datum
souhlas, smysl to moc nedává. výrobce toho routeru? připojuješ se přes seznam bezdrátových sítí ve w…
lední brtník 06.09.2010 22:15
lední brtník
router je Asus RX 3041, jsem to psal. Jinak jsem se asi blbě vyjádřil - já se připojuju k wifi síti,…
SansLogique 06.09.2010 22:37
SansLogique
do rozhraní toho routeru se ze všech pc normálně dostáváš? (přes ip routeru zadanou do webového proh…
lední brtník 06.09.2010 23:24
lední brtník
to už jsem taky psal "Mám za to, že router je nějakej vadnej, i když se k němu bez problémů připojuj…
SansLogique 06.09.2010 23:36
SansLogique
na wan straně routeru jsou nějaké hodnoty, nebo je nastaveno dhcp? je možné router odpojit, připojit…
lední brtník 07.09.2010 00:52
lední brtník
píšu tam jasně a několikrát, že jsem zapojoval dvě PC přímo a ještě že to jedno funguje, když jede n…
SansLogique 07.09.2010 08:11
SansLogique
Zkus Edimaxe nebo tam hod microtik router, edimax je levnejsi varianta a nemiva problem, Zcomax neku…
virus 07.09.2010 06:24
virus
já mám ale obavu, jestli to je tím routerem, když někdy jde a někdy ne a nejsem schopnej zjistit, na…
SansLogique 07.09.2010 08:14
SansLogique
Hele, taky mě jednou začal po letech kravit wifi router (nějakej Linksys). Klienti byli občas odpoje…
gullman 07.09.2010 12:37
gullman
jo dík. Novej router koupím, páč jinou možnost ani nevidím, ale jestli to bude blbnout dál, tak už m…
SansLogique 07.09.2010 13:28
SansLogique
Postupuj po krocích. Pak změníš providera, koupíš nový počítače, změníš operační systém... Furt je k… poslední
gullman 07.09.2010 13:44
gullman

router je Asus RX 3041, jsem to psal. Jinak jsem se asi blbě vyjádřil - já se připojuju k wifi síti, ale tím myslím anténu (přijímač) na střeše, z tý vede kabel do routeru (nebo PC), podle popsaných situací. Windowsy mají normálně připojení kabelem, ne wifi.

to už jsem taky psal "Mám za to, že router je nějakej vadnej, i když se k němu bez problémů připojuju, měním hodnoty, restartoval jsem ho, resetoval do factory settings a všechno."
Takže jo, k routeru se normálně dostanu a můžu si s ním dělat co chci. Akorát že to není nic platný. Dvě PC mezi sebou jsem nezkoušel, ale to asi nebude jádro problému.
Navíc zdůrazňuju, že to asi rok fungovalo a přestalo, aniž jsem s něčím něco dělal.

píšu tam jasně a několikrát, že jsem zapojoval dvě PC přímo a ještě že to jedno funguje, když jede na XP, ale ne na W7. Jinými slovy 3x jsi odpověděl tak, že ses mě zeptal na něco, co jsem už dávno psal. Takže díky, ale už mě radši ignoruj. To radši Roye a "Zkusili jste t vypnout a zapnout?"
A poznámka, že router neumí wifi, který nepotřebuju a že je hnusnej, když se válí zakopanej pod stolem a do teď jsem ho od první instlalace ani neviděl, ta je fakt k nezaplacení.

Zkus Edimaxe nebo tam hod microtik router, edimax je levnejsi varianta a nemiva problem, Zcomax nekupuj ani ovieslink nebo Linksys to jsou srajdy. Microtik ma tu vyhodu ze na wifi funguje podle kmitoctu, kdyz je pripojen na 5.8 jede na 5.8 a kdyz na 2.4 tak jede na 2.4Ghz sam se prepne a nema problem, Edimax jede jen na 2.4 ale ma switch takze pozdeji to muzes pouzit i pro notasek s wifinkou. :puff:

já mám ale obavu, jestli to je tím routerem, když někdy jde a někdy ne a nejsem schopnej zjistit, na čem to závisí, protože se to chová zcela náhodně. Zajímalo mě, jestli s podobným problémem má někdo zkušenosti.

Hele, taky mě jednou začal po letech kravit wifi router (nějakej Linksys). Klienti byli občas odpojeni, pak zase se spojení samo obnovilo, někdy to nešlo vůbec, musel jsem dojít ke skříni, pohrabat se v prachu a drátech, restartovat tu mrchu atd. Došel jsem k přesvědčení, že přepočítáno na člověkohodiny je nejlepší, nejrychlejší a nejefektivnější se sebrat, koupit za pár stovek novou krabičku a starou rozšlápnout.

Edit: o novym routeru už tak rok a půl nevim. Ale evidentně funguje :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru