Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přestala fungovat síťová karta

Zdravím,
jeden den PC normálně fungoval a druhý den ho zapnu a přestala jet síťová karta (Integrovaná z desky Asus p5sd2-vm) a začla se mi "sekat" klávesnice, prostě zamrzla a nereagovala, num lock nefungoval nic, myš ano a PC jelo dál, pomůže restart. Kašleme teď na klávesnici a zaměřme se na tu síťovku, asi to (prý) způsobila aktualizace Windows (Mám Windows 7 Ultimate 64-bit) tak sem stáhnul nové ovladače pro Win 7 64bit a pořád nejede (Zařízení nelze spustit - chybový kód 10), přes logo síťové karty je křížek. Zkusil sem zapojit jinou PCI kartu (86) nainstaloval jsem nejnovější firmware a taky nefunguje, chybné nastavení sítě a žlutý vykřičník. V Biosu je integrovaná povolená, nic se tam neměnilo a já už nevím co s tím.. Poradí mi někdo prosím?

PS: Teď mě ještě napsalo že by bylo dobré napsat jak to je s routerem, mám PC pod routerem, ale ten funguje na notebooku internet jede jak wifi tak kabelem a mám na něm stejnný Win.

Předmět Autor Datum
live CD Linuxu - ozkouset zda bezi sitova komunikace, pokud nepobezi, tak budes vedet, ze to neni Wi…
RedMaX 22.11.2010 21:55
RedMaX
Tak na Fedoře 13 taky síť s křížkem a nejede to. Takže odešla na desce síťovka? Zkusím rozchodit tu…
Peejay 22.11.2010 22:38
Peejay
86 - na milimetr přesně stejnou kartu jsem dnes vyhodil. kdysi se chovala divně, dnes jsem ji chtěl…
lední brtník 23.11.2010 00:03
lední brtník
Přesně tak 4world, blba už předtím, fungovala jenom když se jí chtělo a to moc často nebylo :D Ten…
Peejay 23.11.2010 13:30
Peejay
nemuze to bejt tak, ze ti proste odchazi deska, proto nerozjedes integrovanou sitovku ani ve Windows…
Redmarx N 23.11.2010 13:39
Redmarx N
Já to tak taky vidím, ta PCI je na nic šunt, blbnula předtím na 32bitu a teď na 64bitu nejede radši…
Peejay 23.11.2010 13:49
Peejay
Čas udělat desce nebo zdroji pápá. ;-)
jbo 23.11.2010 14:07
jbo
ty tri disky jako kaput nebo jinde jeli, pac to by vypadalo na zdroj a samozrejme ze sebou vzal desk…
Redmarx N 23.11.2010 14:09
Redmarx N
Oni už byly starý IDE, ale i tak odešly všechny skoro zaráz v období jednoho měsíce, na jednom sem m… poslední
Peejay 23.11.2010 14:21
Peejay

Tak na Fedoře 13 taky síť s křížkem a nejede to. Takže odešla na desce síťovka? Zkusím rozchodit tu PCI

//Edit: Tak na Fedoře ta PCI jede, tak už jenom donutím Windows aby ji taky rozjel. Nechápu ale tady tohle jeden večer vypnu funkční počítač a ráno s ním něco je, stalo se mi to vícekrát, jakoby tam byl zapnutý generátor náhodných chyb... Děkuji za radu s tou Fedorou, to mě nenapadlo.

//Edit2: Tak Windows mě to prostě nechce vzít za každou cenu se mě snaží nas... Linux tu PCI načetl jak nic a hned mě pustil na net, ale Win dělá drahoty, pořád chyba připojení, žlutej trojúhelník a prý nemá platnou konfiguraci IP, přitom když vytáhnu ten kabel z PC a vrazím ho do NTB tak se hned rozjede a všude je IPv nastavený na automatiku..

86 - na milimetr přesně stejnou kartu jsem dnes vyhodil. kdysi se chovala divně, dnes jsem ji chtěl testnout. po zasunutí do pci se počítač ani nerozjel.

ale tvůj problém začal už s integrovanou síťovkou: pokud neodumřela základní deska (jižní můstek chipsetu) můžeš to s ní zkusit:
nechat ji povolenou v biosu. odpoj/vytáhni všechno co nepotřebuješ (včetně pci síťovky), updatni driver chipsetu, smaž ve správci zařízení ...

set devmgr_show_nonpresent_devices=1
start devmgmt.msc

... zobrazit skrytá zařízení - síťovky - ty co už nejsou připojené.
integrovanou síťovku zkus ověřit jestli žije = dostává ip adresu od routeru.

pokud stále chcípá klávesnice a myš, je to vážné. nepřehřívají se oba brouky chipsetu sis na desce? větrá bedna dobře?

Přesně tak 4world, blba už předtím, fungovala jenom když se jí chtělo a to moc často nebylo :D

Ten jižní můstek by neměl byt mrtvý, je na něm taky integrovaná zvukovka a ta funguje.. ikdyž teď když mluvím o zvukovce, tak se mě jakoby posekává zvuk, čím víc je zatíženej procesor, tím víc ve zvuku prská, říkal sem si že tam dali nějakej levnej šunt, ale jestli to nemůže být teda celý špatný ten jižní můstek..

Zkusil sem teda zapnout zase tu integrovanou a, updatnout driver a smazat ve správci zařízení a zobrazit skrytá a vyplivlo to tohle:
[obr1.jpg]
po restartu tohle:
[obr2.jpg]
a tohle
[obr3.jpg]

Jak poznám že dostává IP od routera? Když ani nevezme ovladače tak nedostává nic ne?

btw. Tak nevím jestli to ale není zbytečnej boj.. Jestli je tam špatnej ten můstek, tak budu muset koupit novou základní desku, poraďte prosím co dál, díky

Já to tak taky vidím, ta PCI je na nic šunt, blbnula předtím na 32bitu a teď na 64bitu nejede radši vůbec a jelikož blbne síťovka, zvukovka, klávesnice, za poslední půlrok mi chcíply tři disky a zničeho nic i kolečko na myši přestalo jet, to všechno má společný to, že je to všechno zapojený do základní desky. Navíc jednou za čas to náhodný zdechání, kdy ráno nejde zapnout PC a samozřejmě vždycky v době kdy to nejmíň potřebuju :/

Oni už byly starý IDE, ale i tak odešly všechny skoro zaráz v období jednoho měsíce, na jednom sem měl Windows a tam se poškodily nějaký soubory ze systému, tak sem ho dal pryč a nainstaloval to na jinej, ten pak taky klekl a teď poslední klekl, ten byl na dva party, jeden jede, ale když z něho začnu něco kopírovat zasekne se mě pc, seká se mi i pobyb myší a ta druhá part nejde otevřít, zformátovat nic.. Tak že by to šlo až ze zdroje? Protože předtím tam byla jiná deska a taky mě to blbnulo, jinak už mám všechno nový, procesor, ram, grafika, hdd, starý zbylo akorát zdroj a deska, to už mám takových 6-7 let ten zdroj to už si zaslouží do důchodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru